Muškarci, budite uporni – Ženama treba više vremena da shvate da vam se sviđaju

Kada izvedete devojku na prvi dejt, a da joj pri tom niste rekli da vam se sviđa, u većini slučajeva ona neće provaliti da flertujete sa njom. Ali, će zasigurno znati da vam se ne dopada čak i ako joj ne kažete.

Mali procenat žena i muškaraca primeti kada neko flertuje sa njima. Novo istraživanje je pokazalo da samo 36 odsto jačeg pola provali kada ga žena muva. Profesor Džefri Hala i autor knjige „Pet stilova flertovanja” samtra da je nežnijem polu potrebno više vremena da shvati da joj se muškarac udvara, pa samo njih 18 odsto zna kada se nekome dopada.

– Ako mislite da neko nije zainteresovan za vas, verovatno ste u pravu. Ali ako jeste, sigurno to niste primetili – kaže doktor Hal.

Istraživanje je rađeno na 52 heteroseksualna para koji nisu imali partnera, ali au morali da razgovaraju sa suprotnim polom desetak minuta. Na naknadno pitanje da li misle da je osoba sa druge strane stola flertovala sa njima, većina, čak 80 odsto njih je bilo u pravu kada je ocenila da nije bilo udvaranja. To je označavalo da lako shvatimo kada se nekome ne dopadamo, ali da nam ne ide od ruke kada bi trebalo da provalimo onoga kome se sviđamo.

Ova statistika se posebno odnosi na dame. Za to postoji i objašnjenje, jer su žene u odnosu na muškarce dosta direktnije kada zavode. Na taj način jači pol lakše zaključuje kada se nekoj dami sviđa.