Muškarci na frontu, a žene se bore: U čast 100 GODINA OD PRVOG SVETSKOG RATA stiže film “ČUVARKE” (VIDEO)

Čuvarke
Promo

Film "Čuvarke", francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, biće premijerno prikazan 19. juna u 18h u Kombank dvorani, u sklopu svečanosti obeležavanja stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata.

 

U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima.

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša.

Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu. I da plati cenu.

Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

Prikazivanje ovog filma, 19. juna u Kombank dvorani, ostvareno je u saradnji distributerske kuće MCF MegaCom Film i Francuskog instituta u Srbiji.

Premijeru filma “Čuvarke“ će uveličati ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti. Od 21. juna, film “Čuvarke” će se naći na redovnim repertoarima domaćih bioskopa.