Muškarci, ovoliko je potrebno vremena da dame dožive orgazam

Odlično je poznato da je muškarci brže dožive orgazam u odnosu na žene, kojima je potrebno malo više nežnosti i grubosti u isto vreme. Nova istraživanja pokazuju koliko treba vremena za savršeni završetak i vrhunac u seksu.

Nedavne urađene studije koje je sproveo doktor Hari Fiš autor knige „The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grownups” pokazale su da skoro 45 odsto ispitanih mušakaraca dostiže orgazam za neverovatnih dva minuta što ženama ni malo ne smeta.
Devojakama, je potrebnije više vremena za postizanje vrhunca u seksu, a optimalno vreme je od pet do sedam minuta. Pošto se ove brojke ne poklapaju, mnogi seksolozi preporučuju muškarcima da odlože orgazam, kako bi i njihova partnerka doživela orgazam.
– Ovi rezultati nisu ni malo iznenađujući budući da je različitim parovima potrebno različito vreme za postizanje vrhunca. Postoje neki kojima je potrebno i manje od dva minuta, do onih kojima je potrebno, pa čak i 40 minuta – istakao je Fiš.
U istraživanju mnoge žene su izrazile želju da im seks ne traje mnogo dugo, jer im nakon nekog vremena izaziva bol. Zato nežniji pol češće bira kraći brži seks od maratonskog vođenja ljubavi.