MUZIČKI SVET U ŠOKU: Umro SLAVNI REPER, skinut s aparata za održavanje u životu (FOTO+VIDEO)

Američki reper DMX (50) preminuo je danas od srčanog udara, javljaju američki mediji.

Koncert
pixabay.com

Tu informaciju potvrdila je i njegova porodica.

“Duboko smo tužni što danas objavljujemo da je naša voljena osoba DMX, rođenog pod imenom Erl Simons, preminuo u bolnici. Porodica je bila uz njega, nakon što je proteklih dana bio životno ugrožen. Erl je bio ratnik koji se borio do kraja. Voleo je svoju porodicu svim srcem i cenimo vreme provedeno s njim. Erlova muzika inspirisala je nebrojeno mnogo obožavalaca širom sveta i njegovo ikonično nasleđe živeće zauvek. Cenimo svu ljubav i podršku tokom ovog neverovatno teškog vremena. Molimo vas da poštujete našu privatnost dok tugujemo zbog gubitka svog brata, oca, ujaka i čoveka koga je svet poznavao kao DMX. Podelićemo informacije o njegovoj sahrani kada se detalji dovrše”, navodi se u izjavi njegove porodice.

Podsetimo, američki reper DMX (50) skinut je nedavno s aparata za održavanje u životu nakon srčanog udara, rekao je njegov advokat Mari Ričmen za američke medije.

Hip-hop zvezda, čije je pravo ime Erl Simons, u petak uveče navodno se predozirao i imao srčani udar, pišu strani mediji, pa je hitno prevezen u bolnicu.

“DMX je trenutno u bolnici, tamo je zbog srčanog udara. Skinut je s aparata za održavanje u životu i diše samostalno. Ali zabrinuti smo”, rekao je Ričmen pa naglasio: “Bilo bi neiskreno od mene da sad sugerišem da u ovom trenutku nisam zabrinut”.

Osim kao reper, DMX (čije je pravo ime Erl Simons) ostvario se i kao glumac, i to u nekoliko filmova, od kojih je najpoznatiji “Romeo mora da umre”.

On se već godinama borio protiv zavisnosti od opijata, a 2019. godine se prijavio na lečenje.