Svaki znak horoskopa ima neki svoj poseban smisao za humor koji se lako može prepoznati, pa evo karakteristika.

Ovan je agresivan znak pod vladavinom Marsa, pa mu je i humor prilično okrutan jer voli da ismejava druge. Karakteriše ga glasan smeh i neobuzdane šale koje ne prihvata na svoj račun, piše „Metro-portal”.

Bik ima suptilan humor koji je uvek u granicama pristojnosti i u skladu s okolnostima, što mu daje vladar Venera. Može da prihvati šalu na svoj račun.

Blizanci obožavaju da se šale, a šale su im u skladu s karakterom – sve od prostih do intelektualnih, jedino izbegavaju zlobne.

Rak radije sluša šale nego što ih zbija, a kad to i radi izbegava da bude vulgaran, jer porodičan čovek poput Raka zna da reči mogu povrediti druge.

Lav voli da bude u centru pažnje zbog svega, pa tako i zbog šala koje će sipati iz rukava jer može biti izuzetno duhovit kad to želi.

Devica nije tip za šalu, teško se i nasmeje na neku jer ih stalan osećaj manje vrednosti sprečava da se dobro opuste. Lako je znati kad ste zadobili poverenje Device – u vašem se društvu uvek glasno smeje.

Vaga zna da bude izuzetno neozbiljna i ume da zasmejava sve oko sebe, a kako je i njima Venera vladar, izbegavaće vulgarnosti.

Škorpija je, uprkos svojoj tajanstvenosti, prilično duhovit, a zaštitni znak joj je genijalan crni humor kojim ne štedi nikoga, pa ni sebe.

Strelac je izuzetno duhovit i uvek će zasmejavati celo društvo, jer mu njegov vladar Jupiter daje urođeni smisao za humor i zarazni optimizam.

Jarac teško razume šale, što je teret koji mu je podario vladar Saturn, a glavni je problem njegova prevelika ozbiljnost koja mu ne dozvoljava da se opusti i glasno nasmeje.

Vodolija menja raspoloženja dovoljno često da nikad ne znate da li će se smejati s vama, ali ipak prihvata sve vrste šala, pa i one na svoj račun, bez ikakve zamerke.

Ribe se smeju tuđim šalama i svojoj muci, jer same po sebi nisu preterano duhovite, a dobra strana njihovog karaktera je to što znaju da se smeju svojim zabludama.