Na letovanje NIKAKO BEZ OVIH STVARI! Saveti farmaceuta O SVEMU što vam treba!

Ukoliko nemate mnogo vremena i dana da "lupate glavu" šta vam je neophodno za putovanje od lekova i kozmetike, mi vam nudimo rešenje: posetite apoteku Prima 7 u tržnom centru "Zira" u Beogradu i ljubazni farmaceuti će dati sve od sebe da vam pomognu.

 

Na more ne možete kretati bez nekih osnovnih lekova, vitamina i probiotika. Kreme za sunčanje i zaštitu od sunca takođe su neophodne, kao i adekvatni preparati za negu lica, tela i kose. Uz to, predlažemo tri najaktuelnije boje laka za nokte ove sezone.

Za kosu

 

Hidrantni šampon, tretmanski šampon za potpunu regeneraciju suve i oštećene kose je moja preporuka. Služi i za zaštitu boje i sadrži brojne dodatke za zaštitu, obnavlja i jača kosu. Uz njega ide neispirajući balzam u spreju, koji je idealan za “morske” dane. Pogodan je za sve tipove kose, ima UV zaštitu i preporučuje se kao dodatna nega prilikom izlaganja suncu – savetuje farmaceut Milena Božičković iz apoteke “Prima 7” koja se nalazi u tržnom centru “Zira”.

 

Za lice i telo

 

Biobody umirujuća krema za lice i telo sardži ulje lavande i ekstrakt nevena.

 

– Ovakve kreme čuvaju kožu i sprečavaju njeno isušivanje. Može da se maže ujutru i uveče i nakon izlaganja suncu. Takođe, “Biobody Pantenol” čuva kožu i čini je mekom. Efikasno deluje protiv crvenila, i idealan je posle sunčanja – savetuje farmaceut.

 

Takođe, nemojte zaboraviti na KREMU ZA SUNČANJE SA ZAŠTITNIM FAKTOROM. Izbor je bogat i šarolik, a svakako su nešto skuplji proizvodi i bolji, kao napr: Vichy, Eucerin, Avene, Sebamed…

Vitamini

 

Na moru je neophodno konzumirati i neke vitamine, pošto se svakodnevno i u dužim vremenskim intervalima izlažemo suncu, tako da je našem telu potrebno mnogo energije. Farmaceutkinja preporučuje asortiman Nemačke kuće “Sunlife”, u vidu šumećih tableta kalcijuma, multivitamina ili tablete koje sadrže kompletnu vitaminsku formulu, a koje su odlične i za duže postojanje boje.

Lakovi za nokte

 

Leti se nose jače boje, koralne nijanse su posebno interesantne i tražene, sve nijanse crvene su neprolazne, mada OPI kolekcija nudi sve moguće nijanse.

*** Apoteka “Prima 7” u tržnom centru “Zira” svakog 15. u mesecu ima velike popuste, pa iskoristite ove privilegije i opremite se za letovanje uz najbolje savete i preparate u gradu!