Naučnici su otkrili na koji način miš pomeraju smireni, a na koji nervozni korisnici.

 

Sporije pomeranje kompjuterskog miša uz nagle pokrete odaje ljutnju korisnika za razliku od kontinuiranog i brzog pomeranja miša koje karakteriše smirene ljude, zaključili su naučnici sa univerziteta Duisburg-Essen koji su razvili program koji može pratiti raspoloženje korisnika računara.

Kompjuterski program pomoći će svima koji dizajniraju internetske stranice a prodavači na internetu mogli bi ga koristiti kako bi otkrili trenutak u kojem potencijalnog kupca počinje da nervira način na koji funkcioniše internetska stranica ili se željeni proizvod ne može dovoljno brzo naći.

Mislite da su ovo fotografije “PRE I POSLE”?! Varate se, obe su nastale u roku od 30 sekundi (FOTO)

Privatna prava korisnika moraće se zaštititi njihovim davanjem prethodne saglasnosti za praćenje upravljanja kompjuterskim mišem.

Naučnici su utvrdili da miš može biti dobar pokazatelj raspoloženja tako što su ispitanicima dali da rešavaju testove inteligencije u određenom vremenskom roku.

Cilj prvog dela istraživanja bio je jedino iznervirati ih jer se zadatak nije mogao ispuniti zbog toga što je internetska stranica bila užasno spora a na kraju su učesnici dodatno iznervirani rezultatom da su ispod prosečne inteligencije.

Nakon toga sledili su drugi zadaci na kompjuteru a naučnici su pratili ponašanje iznerviranih ispitanika u poređenju s kontrolnom skupinom koja je prošla isti test bez dodatnih frustracija koje je izazvao usporeni komp.

POKAZATELJI TOKSIČNE VEZE: Ako se ove stvari događaju i kod vas, bolje je da odmah raskinete

Osim što su uočili da iznervirani ispitanici sporije pokreću miša ali uz nagle pokrete u odnosu na kontrolnu skupinu, uočili su i da iznervirane osobe pokreću miševe u ravnim crtama ili tek blago zaobljenim putanjama.loading...