Tri dana posle otvaranja testamenta kraljice romske muzike, porodica pokojne pevačice najavlila je tužbu jer ne veruje u verodotojnost dokumenta.

 

Kako pišu makedonski portali, bliski rođaci pokojne pevačice sumnjaju u autentičnost testamenta, zbog čeka su najavili tužbu.

Adnan Redžepov, unuk Esminog brata, koji živi u Nemačkoj, potvrdio je za makedonske medije, da će porodica tražiti svoja prava. I menadžerski tim Esme, Vesna Đorđievska i Simeon Atanasov su potvrdili da postoje problemi između porodice i humanitarnog udruženja oko njenog nasleđa.

Prošle nedelje je u Skoplju otvoren testament kraljice romske muzike Esme Redžepove, u kojem je otkriveno da je ona celokupan svoj imetak ostavila Makedoniji.

 
Sa druge strane, Vaska Jankovska, bliska prijateljica pokojne pevačice, izrazila je sumnju u atentičnost testamenta, u nedavnoj izjavi za makedonske medije.

– Bila sam veoma bliska sa Esmom, zbog čega sam uzela pravo da reagujem. Esma ima mnogo unuka od svojih sestara i braće, kojima je ceo život pomagala i brinula o njima. Oni su unajmili advokate i bore se za svoja prava. Kao njeni bliski krvni srodnici, mislim da njima pripada kuća i ne verujem da Esma sve poklanja državi. A što se tiče autorskih prava, mogu slobodno reći da ih zaslužuje i Simeon Atanasov, koji je bio kraj Esme tokom njenih koncerata i nastupa. Ja sam stalno bila uz nju i znam da ne bi napustila svoju porodicu. Ako neko misli da je ono što ja govorim neistina, ja mogu da odem na sud i kažem mnoge stvari, jer znam dosta o Esmi – rekla je Vaska.