NAJBITNIJI DELOVI DOMA: Ne štedite pri opremanju OVIH DELOVA STANA i vratiće vam se STOSTRUKO!

Enterijer
Screenshot

U prvi mah pitaćete se da li je pametno da "puknete" toliko novca za neki nameštaj, ali vremenom ćete shvatiti da ste doneli dobru odluku.

 

Ako već planirate da investirate u svoj dom i pitate se šta prvo treba da obnovite ili poboljšate, sa ovih pet komada nameštaja, odnosno stavki u enterijeru svakako nećete pogrešiti.

 

Sofa

– Prvo u šta treba da ulože svi koji tek opremaju stan ili koji su spremni da ga renoviraju i unaprede jeste sofa – kaže dizajner enterijera Robin DelaKruz.
Provodimo toliko vremena u dnevnoj sobi, bilo da gledamo televizor ili ćaskamo sa gostima, čitamo, pa čak i jedemo… Zato sofe i kaučevi tako brzo propadaju. Jeftinije sofe traju u proseku pet godine, dok one skuplje i bolje rađene mogu da “žive” decenijama.

– Uz to, na osnovu sofe je najbolje graditi dalji dizajn stana. Ona je sidro. Njen stil, boja i oblik diktiraće sve odluke o tome kako će izgledati vaš životni prostor – dodaje DelaKruz.

Umetnička dela

Investiranje u umetnička dela koja volite može biti prilično skupo. Ali svakako je vredno svakog dinara, naročito ako kolekciju stvarate godinama. Umesto da živite u hladnom stanu golih zidova, posetite lokalne galerije, pronađite umetnike čiji vam radovi prijaju. Naravno, ukoliko ste umetnički nastrojeni pa slikate ili fotografišete, odaberite svoje omiljene radove i lepo ih uramite.

 

Trpezarijski sto

Trebalo bi da razmislite o tome da nabavite kvalitetan trpezarijski sto koji je u stanju da podnese višegodišnje “maltretiranje”. Poput kauča, trpezarijski sto koristi se svakodnevno i zato je najbolje uložiti u neki bolji i skuplji nego stalno kupovati jeftinije i podmetati im kartone pod klateće nogare.

 

Dušek

Možda ovo nije promena koju ćete estetski uočiti, ali telo će vam i te kako biti zahvalno. Mnogo ljudi spava na očajnim dušecima koji im upropaštavaju kičmu. Odvojite malo vremena i istražite dušeke, pronađite onaj koji vam najviše odgovara i budite sigurni da investiranje u dobar dušek znači investiranje u dobar san i bolji život.

Tepih

Dobar tepih će zauvek ostati sa vama. Možete ga držati u dnevnoj sobi a, ukoliko poželite da nešto promenite, lako ga možete preseliti u spavaću ili dečiju sobu. Godinama će biti tu i ulepšavati vaš dom, stoga dobro razmislite o tome kakav vam se oblik i dezen sviđaju i obratite pažnju na to koliko je dobro tkan – kako bi vas što duže služio.loading...