NAJBIZARNIJI PRTLJAG IKADA? Evo šta se sve nalazi u koferu Elizabete II i bez čeka nikada ne napušta zemlju

Možete li da zamislite išta lepše i luksuznije od kraljevskih putovanja? Kraljica Elizabeta II je tokom svoje vladavine dosta putovala i tako postala engleski monarh koji je najviše putovao u istoriji.

Beta/AP

Kraljica je posetila mnoge zemlje širom sveta kao vladar britanske kraljevske porodice. Često je na tim putovanjima uslikana sa torbicom u ruci, a mnogi su se pitali šta to ona sa sobom uvek nosi u njoj. Jedan izvor otkrio je jednu zanimljivu stvar bez koje kraljica nikada ne kreće na put.

Kraljica u torbici uvek nosi držač za torbu u obliku kukice koju koristi kada treba da odloži tašnu tokom neke posete. Ona je od toga napravila poseban ritual.

Jednom sam posmatrao kraljicu kako vadi iz tašne belu čašicu i diskretno pljuje u nju. Onda je tu čašicu zakačila ispod stola i na kukici koju ona ima okačila tašnu – rekao je izvor.

Ona uvek nosi i novčanicu od 5 funti, uredno sklopljenu kako bi dala prilog u crkvi. Kraljica na putovanjima nosi i par belih rukavica, ali ne samo kao modni detalj.

Kako se ona mnogo rukuje, rukavice su joj potrebne kako bi sprečila da se neke bakterije rašire i izazovu infekciju – rekao je Ričard Ficvilijams, kraljevski komentator.

Rukavice su kreacija Kornelije Džejms, koja je 1970. godine dobila priznanje za njen rad sa kraljevskom porodicom.

Najbizarnija stvar koju kraljica uvek nosi je pakovanje krvi. Zdravlje monarha je veoma važno i kada kraljica putuje u zemlju u kojoj su rezerve krvi male, ona se uvek postara da je njeno lično pakovanje krvi uvek spakovano. To je za slučaj da je njeno zdravlje ugroženo i da je njoj potrebna hitna transfuzija, piše Ekspres.

Pored toga što je uvek obezbeđena zdravstvena nega, sa njom uvek putuje i njen lekar. Uz nju je uvek doktor Kraljevske mornarice koji sa sobom na putovanjima nosi torbu sa medicinskom opremom i lekovima, ali i defibrilator za hitne slučajeve.