NAJBOLJE TURISTIČKE DESTINACIJE ZA 2018. GODINU: Hedonisti će putovati i po našem delu planete!

budimpešta
Pixabay.com

Evo koje destinacije su se našle na listi top 11 prema oceni američkog portala Food, Wine & Travel Magazine.

 

Najboljom destinacijom za ovu godinu, američki magazin je proglasio Tokio, a na drugom mestu je naša “komšijska destinacija” – ostrvo Lošinj u Hrvatskoj.

Slede Abruco u Italiji, Frederikton u Kanadi, francuski Bordo, italijanski Kapri, Šri Lanka, Bodensko jezero u Nemačkoj, mađarska prestonica Budimpešta, Jordan i Solomonova ostrva, piše hrvatski portal Index.

Ova odredišta su kao najbolja za putovanja u svetu za 2018. izabrali američki blogeri i putopisci, a za Lošinj su naveli da je reč o ostrvu vitalnosti, koji ostaje u sećanju zbog predivne obale, kristalno čistog mora i svežeg morskog vazduha.

Evropljani su vekovima dolazili na ovo ostrvo, kako bi se odmarali od teških, hladnih zima, pre nego što je uopšte postojao zdravstveni turizam. Kažu da boravak na ostrvu čisti telo i um, i poboljšava zdravlje zbog svežeg vazduha, pomešanog sa morskom solju i borovima. Osim toga, reč je o predivnom mestu sa manje od 10.000 stanovnika, sa jednostavnim životom. Oduševićete se ako provedete neko vreme ovde – navodi se u članku.loading...