Jasno je da ovo može biti vrlo nezgodna situacija koja mnogo zavisi od toga kako se nosite s njom, jer ako se ponašate impulsivno ili ako ste u ljutnji, rizikujete da izgubite osobu kojoj najviše vjerujete.

U nastavku donosimo savete kako možete prevazići neprijatnosti, a da ne uništite
prijateljstvo.

Budite iskreni

Veoma je važno biti iskren prema svom prijatelju. Priznajte mu da nemate slična osećanja i recite mu da biste voleli da negujete svoje prijateljstvo i da ne želite pokvariti tu vezu. Pazite da ne zvučite grubo ili ljutito kada razgovarate s njim.

Biće neprijatnosti

Situacija će sigurno biti pomalo neugodna. Vaš prijatelj može biti zabrinut zbog posledica i možda će mu biti teško da se suoči sa vama, a mogao bi biti i uvređen nakon što čuje da niste zaljubljeni u njega. Šta god da je posledica, pokušajte se ponašati normalno i nemojte ga ignorisati kad god se sretnete u grupi.

Postavite granice

Važno je postaviti neke zdrave granice zbog toga što ponekad radimo stvari koje bi mogle poslati pogrešan signal. Ukoliko imate naviku da prijatelja ili prijateljicu tretirate skoro kao dečka ili devojku, da zovete u kasnim satima ili da se sastajete na romantičnim mestima gde uglavnom izlaze parovi, morate prekinuti te navike.

Razgovarajte sa drugim prijateljem

Ukoliko je vaš prijatelj i dalje uporan kako bi vas pokušao uveriti u svoja osjećanja, možete razmisliti o razgovoru s nekim zajedničkim prijateljem. Možda ga treća osoba bolje razumije i možda vam može pomoći da prevaziđete neprijatnosti.

Možda ćete trebati prostora

Ne treba da se osećate krivim što ste rekli “ne” izjavi ljubavi iako će ovo dovesti do neke vrste distance. Međutim, potpuno je uredu ako ne želite da provodite vreme sa njim ili njom na isti način na koji ste to radili ranije. Oboje trebate prostora da obradite situaciju i oslobodite se napetosti.loading...