Najbolji restoran na svetu nalazi se na samo 1.300km od BEOGRADA: Najskuplja porcija košta više od 200 evra!

Restoran hotela De Vil
Facebook.com/restaurantbviolier

Ako ste se ikada zapitali na šta da "bacite" pare kad putujete u Švajcarsku, evo predloga - posetite najbolji restoran na svetu!

 

“La Liste” je grupa stručnjaka koju je osnovalo francusko Ministarstvo spoljnih poslova, a podržana je od strane turističkih stručnjaka ove zemlje. Oni su se pozabavili temom restorana po belom svetu i napravili su listu najboljih.

U deset restorana u kojima je najbolje “pući pare” našla su se i tri japanska i tri francuska, a apsolutno najbolji nalazi se u hotelu “De Ville” u Krisjeu u Švajcarskoj.

Na samo 1.300 kilometara vožnje od Beograda nalazi se najbolji restoran na svetu, a u njemu najskuplja porcija (doduše za dvoje) koštaće vas više od dve stotine evra. Za taj novac dobićete luksuzno servirana breška piletina kuvana sa belim tartufima.

Meni za ručak koji podrazumeva predjelo (školjke sa kavijarom i jastogom), glavno jelo (pačija džigerica sa jabukama i grožđem, povrće sa belim tartufima, morski jež kuvan u šampanjcu, medaljoni od jastoga sa artičokama, zečetina ili pečenje od alpske koze), selekciju najfinijih sireva i desert (sitni kolači, zamrznuta čokoladna lopta ili kruške kuvane u apsintu) košta oko 360 evra.