Američki blokbaster 'Transformersi 4: Doba istrebljenja' s Markom Valbergom, dobio je najviše nominacija za Zlatnu malinu, nagradu za najgora filmska ostvarenja koja se dodeljuje uoči prestižnog Oskara, saopšteno je sinoć u Los Anđelesu.

Film reditelja Majkla Beja o super moćnim robotima iz drugih galaksija koje se bore da dominiraju svetom, dobio je sedam nominacija, uključujući u kategoriji najgoreg filma, najgore režije i najgoreg filmskog nastavka.

Slede filmovi “Legenda o Herkulu” sa šest nominacija, među kojima je i glavni glumac Kelan Luc, kao i “Spasavanje Božića” (Saving Christmas), koji je nominovan za najgori film.

“Nindža kornjače” s Megan Foks i “Haos” s Nikolasom Kejdžom, takođe su u trci u za ovu nagradu čiji dobitnici od nje strahuju.

Nominacije za najgoru glumu su dobili i Kameron Dijaz, Šarliz Teron, Dru Merimor i Adam Sendler.

Sendler je jedan od najvećih dobitnika te pogrdne nagrade. On se 2012. “zakitio” Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu “Tatin sin”.

Sendler je 2011. godine za film “Džek i Džil” dobio dve Zlatne maline – kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru.

Zlatna malina postoji od 1980. godine i dodeljuje se uoči dodele Oskara.

Sve nominacije bira 757 članova Fondacije Zlatne maline koja parodira američku Akademiju za filmsku umetnost i nauku, koja dodeljuje Oskare. Dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje za ulazak u tu fondaciju.

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju trofej koji se sastoji od maline veličine loptice za golf na filmskoj traci.
Sve je ofarbano žutom bojom, kao da je od zlata i vredi 4,79 dolara.

Do sada su jedini “pobednici” koji su došli na ceremoniju dodele, bile Sandra Bulok i Hale Beri.

Večeras će biti objavljene nominacije za Oskara, čija će ceremonija biti održana 22. februara.loading...