NAJJEFTINIJI EVROPSKI GRADOVI: Varšava je za one sa plitkim džepom, Dubrovnik PRAVO IZNENAĐENJE

Novac
pixabay.com

Pogledajte koji evropski gradovi su se ove godine našli na listi najjeftinijih.

 

Post Office Travel Money svake godine pravi spisak najjeftinijih evropskih gradova, a na prvom mestu se ove godine našla prestonica Poljske, Varšava.

Kriterijumi prema kojima se pravi ova lista su cene kafe, piva, bezalkoholnih napitaka, obroka za dvoje, cene avioprevoza, ulaznice u muzehe i druge turističke atrakcije…

Naime, prema podacima kojima raspolaže Post Office Travel Money, sve to se u Varšavi može dobiti po ceni od 145 evra, dok je najskuplji evropski grad Stokholm, gde sve ovo košta 300 evra.

Na drugom mestu najjeftinijih gradova je Vilnius u Litvaniji, gde je za posetu prema navedenim kriterijumima potrebno izdvojiti oko 148 evra, a na trećem mestu je Budimpešta (157 evra), slede Riga u Letoniji (169 evra), Krakov u Poljskoj (179 evra).

Kada je reč o zapadnoj Evropi, u Lisabonu su pale cene hotelskog smeštaja, što je ovaj grad smestilo na šesto mesto liste najjeftinijih gradova evrozone (173 evra), dok je Atina pala na desetu poziciju (190 evra).

Kada je reč o hrani i piću, najjeftinije je u Pragu, koji je na osmom mestu liste kada se sve cene uzmu u obzir, a Moskva je na devetom mestu (187 evra).

Na sedmom mestu liste najjeftinih evropskih gradova, našao se Dubrovnik (175 evra), a tome je doprineo pad cena hotelskog smeštaja.