NAJKONTROVERZNIJA DAMA ROKA: Bila je žena Kurta Kobejna i SKANDAL MAJSTOR, a evo KAKO SADA IZGLEDA (FOTO)

Kortni Lav američka je rok pevačica, glumica i tekstopisac, najpoznatija je kao pevačica alternativnog rok benda Hole i žena prerano preminulog pevača Kurta Kobejna. Časopis Rolling Stone je proglasio ju je za najkontroverzniju ženu u istoriji rok muzike, a najveći kritičari smatraju da je koristila Kurta da bi postala slavna.

Fashion company

Kortni Lav je kroz život pratio veliki broj skandala, ali čini se da ih je poslednjih godina ostavila iza sebe.

Globalna muzička zvezda nastupila je proteklog vikenda sa 1.500 muzičara na stadionu Artemio Franchi u Firenci u sklopu programa “That’s Live 2018”, dobrotvornog koncerta Rockin’1000, najvećeg rock benda na svetu.

Fashion company

Na pozornici Kortni Lav je nosila DIESEL haljinu, koja je osmišljena na način da ovekoveči i predstavi njen status ikone stila, uzimajući bezvremensku eleganciju i sukobljavajući je sa Dieselovim i svetovima Kortni Lav.

Inspiracija je potekla iz odnosa modne i muzičke kulture, te odaje počast Kortninim slavnim haljinama. Izrađena je od crne italijanske svile i prozirnog šifona, a završena je nekonvencionalnim tehnikama, kao što su dijagonalni rezovi s neravanim rubovima.

Kao prvi međunarodno priznati umetnik koji je proslavio Rockin’1000 show, Lav je izvela dva najveća hita kao frontwoman “Hole” benda – “Celebrity Skin” i “Malibu”, plus posebnu “misterioznu pesmu” u pratnji gitariste Tada Kublera.

Fashion company

Celi set Rockin’1000 sadržao je ukupno 18 kultnih pesama iz anala istorije roka.

Koncert, koji je organizovala Rockin’1000 uz podršku ONLY THE BRAVE fondacije (koja je pomogla u dovođenje američke rok zvezde), pomoći će San Patrignanu, zajednici u Riminiju i rehabilitacionom programu za pomoć onima koji se bore sa različitim oblicima zavisnosti.