NAJLEPŠA KUĆA NA SVETU: Ima samo 40 kvadrata i sve što je potrebno za savršen život (VIDEO)

Mari Franc Roj je sama napravila kućicu prema svojim potrebama. Koristila je prirodne i reciklirane materijale kako bi sebi obezbedila dom.

printscreen/youtube.com/Exploring Alternatives

Mari Franc Roj je mlada žena koja se profesionalno bavi snobordingom. Odlučila je da za sebe i partnera napravi kućicu. Koristila je samo prirodne materijale kao što su slama, pesak, glina, ali i reciklirane prozore, reciklirano drvo, polomljeno staklo i sve ono što je mogla da nađe na deponiji. 

Ovim poduhvatom je znatno smanjila troškove izgradnje kuće, ali je pri tome pokazala kako mogu odlično da se iskoriste odbačene stvari.

Mari se trudi da njena mala kuća koristi energiju prirode i tako smanji zagađenja, i za sada joj to uspeva.

Pošto je sama pravila kuću, mogla je da napravi i mnogo veći životni prostor, ali ova neobična žena kaže da je za udobnost sasvim dovoljno 40 kvadrata, koliko i ima njen dom.

Pored kuhinje i dnevnog boravka, koji su ujedno i ulaz u kuću, ova neobična stambena jedinica ima i kupatilo i spavaću sobu. 

Jedna peć greje ceo prostor, solarne ploče obezbeđuju toplu vodu, a mnogobrojni prozori puštaju toliko svetlosti u ovu kuću da se čini kao da živite napolju.

Mari kaže da je srećan, da  je imala mnogo sreće jer su joj prilikom gradnje kuće pomogli brat, otac i mnogobrojni prijatelji.

Za sreću je potrebno malo! Mari je to shvatila!