Dečiji hor Čuperak i Vladimir Radusinović Radule iz benda Atheist Rap snimili su zajedno novu verziju čuvene pesme "Wartburg Limuzina".

  

– Prezadovoljan sam celokupnom saradnjom sa horom Čuperak, od početnog kontakta, prvog snimka probe hora, samog snimanja do finalnog miksa. Takođe smo počastvovani izborom pesme i načinom na koji je obrađena – to jeste dečiji hor, ali je pristup svemu istovremeno i ozbiljan i zabavan. Moja uloga je bila da postavim gitarsku podlogu na kojoj će hor doći do izražaja i to je to, ostatak posla je bio u produkciji studija i hora Čuperak. Klinci su vredni, talentovani i, koliko sam stekao utisak iz druženja sa njima i ekipom uključenom u projekat, dobro usmereni što se tiče muzičkih vrednosti koje gaje. Ovom prilikom bih još jednom pozdravio i zahvalio se svima na saradnji. Želim im puno zabave u daljem radu, u čiji kvalitet ne sumnjam – izjavio je ovim povodom Vladimir Radusinović Radule, jedan od autora pesme “Wartburg Limuzina”.

Deci je bilo izuzetno zabavno dok su snimali pesmu zajedno sa Raduletom u studiju koji se nalazi u njihovom rodnom gradu Kikindi, prenosi RTV.

Radule u pesmi svira gitaru (i recituje u uvodnom delu), a zajedno sa Svetlanom Milić, koja vodi Hor Čuperak, uradio je novi aranžman za „Wartburg Limuzinu”. Snimak je nastao u studiju Čuperak, a sve je snimio Arpad Balaž. Autorka ilustracije koja prati pesmu je Nina Milenović Jovanović. Projekat su ovoj (drugoj) fazi podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturni centar Pančeva, Hor Čuperak i Digimedia PR.

“Wartburg Limuzina” je druga je u nizu numera koje će naći na izdanju „Deca pevaju rokenrol”, gde će poznate rokenrol pesme obrađivati dečiji hor Čuperak u saradnji sa njihovim autorima. Prethodno je snimljena pesma „Neukusu treba reći NE” sa Dušanom Kojićem Kojom (Disciplin A Kitschme).

Tokom projekta “Deca pevaju rokenrol”, deca iz hora Čuperak kroz rad u radionicama sa eminentnim rok autorima učestvuju u kreiranju novog muzičkog dela, a snimanje numere u studiju, kao i izvođenje uživo, zanimljivo je i dragoceno iskustvo za njih, koje će, smatramo, uticati na proširivanje i razvoj njihovog muzičkog obrazovanja.

Autori projekta „Deca pevaju rokenrol” su Aleksandar Pavlić (Digimedia PR) i Branislav Radovanović (osnivač i umetnički direktor Međunаrodnog bijenаla umetničkog dečjeg izrаzа – BUDI, manifestacije koju organizuje Kulturni centar Pančeva).loading...