Najpopularnija pletenica ove sezone: Napravite sami “riblji rep”! (TUTORIJAL)

Ovaj serijal tutorijala o pletenicama koji vam predstavljamo svakako ne bi bio potpun bez veoma popularne i izuzetno zanimljive “Fishtail” pletenice, odnosno “Riblji rep” pletenice.

 

Ova neobična pletenica je stekla toliku popularnost poslednjih sezona da se našla na pistama modnih revija svetski poznatih modnih kuća kao što su Dior, Tory Burch, Missoni, Nicole Miller i drugi, kao i na crvenom tepihu kraseći mnoge svetske zvezde i u brojnim postovima najpopularnijih blogova na svetu.

Riblji rep pletenica

Kako biste što lakše savladali tehniku pravljenja ove pletenice pratite dole prikazane korake i dobićete savršenu frizuru za svaku priliku, šik i trendi, a veoma jednostavnu i brzu za pravljenje.

1. Podelite kosu na dva dela.

 

2. Od desnog pramena izdvojite sa krajnje desne strane pramičak kose.

 

3. Zatim prebacite taj krajnji desni pramičak kose preko pramena od koga ste ga izdvojili i spojite ga sa levim pramenom.

 

4. Zatim od levog pramena izdvojite sa krajnje leve strane pramičak i prebacite ga preko ostatka levog pramena i dodajte desnom pramenu kose.

 

5. Nastavite da ponavljajte naizmenično 3. i 4. korak dok ne dobijete željenu dužinu pletenice. Pazite da vam se kosa ne zamrsi.

Možete da odvajate pramenove manje ili veće debljine u zavisnosti od toga kako želite da vam izgleda pletenica na kraju. Isprobajte obe varijante pa odlučite sami koja vam se više dopada.

 

6. Kada postignete željeni izgled pletenice pričvrstite gumicom na kraju i vaša pletenica je gotova!

 

“Razbarušena” riblji rep pletenica

Ispletenu pletenicu možete doterati da izgleda kao posebno popularna razbarušena verzija koju ste sigurno imali prilike da vidite u časopisima i na malim ekranima.

  1. Uhvatite pletenicu za gumicu koja se nalazi na njenom kraju i počnite polako da izvlačite preplete sa obe strane ka “napolje”.

 

2. Ukoliko želite da naglasite razbarušeni izgled pletenice, samo pređite prstima par puta gore dole dužinom pletenice i to je to. Dobili ste savršenu frizuru za svaku priliku!

 

Posebno popularna je verzija ove pletenice “sa strane”. Postupak je isti, samo je potrebno da svu kosu prebacite sa jedne strane preko ramena napred i tako je ispletete.

Ukoliko želite da dodate volumen ovoj frizuri, malo natapirajte kosu pre nego što počnete da je pletete, a možete i da stavite penu pre početka pletenja kako bi vam frizura bila čvršća i dugotrajnija.