Mlada Ajša Ambani obrazovana je na uglednim američkim univerzitetima i ćerka je industrijalca Mukeša Ambanija za koga se veruje da je najbogatiji čovek u Indiji. Forbs procenjuje da njegova neto imovina vredi više od 43 milijardi dolara.

Mladoženja je Anand Piramal, prema njihovim navdima relativni siromah, procenjuje se da je njegov otac industrijalac Adžej Piramal vredan 10 milijardi dolara.

Venčanje je bilo juče u Mumbaju ali su slavlja počela pre više nedelja, od veridbe u septembru u italijanskoj palati na jezeru.

Beta

Tokom vikenda hiljade gostiju prisustvovalo je predsvadbenim slavljima u palati iz 16. veka u indijskom pustinjskom gradu Udajpuru, gde se na video snimcima gostiju videla bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton kako igra s Pahom Ruhom Kanom jednim od najvećih indijskih filmskih zvezda, a nedaleko od njih i bivši državni sekretar Džon Keri kako igra.

Vrhunac večeri bio je nastup Bijonse koja je otpevala “Crazy in Love” između drugih hitova sa bendom i nizom promena kostima u kojima je najmanje jedan bio inspirisan indijskom nošnjom. “Bijonse osvetlila Udaijpur” stoji u naslovu u listu Tajms of Indija.

Beta

Indijska venčanja poznata su po raskoši i mnoge porodice odlaze u dug zbog očekivanja da će pozvati stotine ili čak hiljade ljudi i organizovati profesionalne nastupe pevača i plesača.

Među indijskim bogatašima na svadbama se ogleda nezamislivo bogatstvo, gosti se dovoze čarter avionima iz celog sveta a slavne osobe su plaćene stotine hiljada dolara za kratko pojavljivanje. Ćerka indijskog čeličnog magnata Lakšima Mitala je 2004. godine imala veridbu u Versaju.

Indijski mediji su ukazali da će samo venčanje Ambani u Mumbaju juče biti relativno malo, sa samo oko 600 zvanica. Dodatne žurke će uslediti posle ceremonije venčanja.

Antila, 27-ospratni dom Ambanijevih u Mumbaju okićen je svetlima za venčanje i izgleda noću kao mali oblakoder. Mediji prenose da je porodica rezervisala stotine hotelskih soba za svoje goste.loading...