Na osnovu pronađenih ostataka, naučnici su zaključili da su seksualna pomagala tokom istorije pravljena od kamena, drveta, kože pa čak i kamilje balege.

Penis u erekciji, stručno falus, star 28.000 godina pronađen je nedavno u Nemačkoj i predstavlja najstariju seks-igračku svih vremena. Na osnovu pronađenih ostataka, naučnici su zaključili da su seksualna pomagala tokom istorije pravljena od kamena, drveta, kože pa čak i kamilje balege, piše Telegraf.

Što se tiče opšte prihvaćenog termina – dildo, njega su ljudi počeli da koriste u svom rečniku 1400. godine, a potiče od latinske reči “dilatare” što znači “otvoriti široko”. Falus je dospeo u upotrebu 500. godine pre nove ere, a bio je isklesan od kamena, kože ili drveta. Za članove društva na visokim pozicijama seksualna pomagala su bila izrađena od srebra, zlata ili slonovače.

U antičkoj Grčkoj postoje izveštaji koji pokazuju da su trgovci u gradu Miletu prodavali seks igračke podmazane maslinovim uljem kako bi žene mogle da postignu seksualnu penetraciju dok su njihovi muževi odsutni.

Međutim, mnogima je bilo izuzetno bolno da ih koriste, pa je njihova popularnost opala. Prvi dildo je u Veliku Britaniju stigao tek 1500. godine.

Praistorijska alatka od 20 centimetara, stara 28 hiljada godina, otkrivena je 2005. godine u Hole Fels pećini u blizini Ulma u Nemačkoj. Smatra se da mu jedina namena nije bila zadovoljavanje usamljenih žena, već kao kremen za potpaljivanje vatre.

Prvi gumeni dildo nastao je 1850-ih godina, a prikazivanje na filmu je doživeo 1930. godine.

 loading...