NAJSTARIJI ŽIVI KREATOR NA SVETU: Ima 97. godina, milione, modnu imperiju i NE NAMERAVA DA STANE (VIDEO)

Čuveni francuski modni kreator Pjer Karden izjavio je da je, pored toga što se oseća kao mlad, ipak najstariji modni kreator na svetu sa 96 godina, priznajući prvi put da priprema naslednike i da računa na tri osobe koje će nastaviti njegovim stopama.

Printscreen

“Kao što vidite, tu sam”, rekao je šaljivo Karden u intervjuu Frans presu tokom kojeg je evocirao uspomene ali je govorio i o sadašnjoj krizi “žutih prsluka”.

Karden je rekao da je umoran i da više ne odlazi svaki dan u svoj atelje koji se nalazi preko puta predsedničke Jelisejske palate u Parizu, ali je dodao da nastavlja da crta.

Kreator, koji će 2. jula napuniti 97. godina, rekao je da se još ne povlači jer priprema da bude ovog leta domaćin 19. umetničkog festivala koji je on osnovao u dvorcu Lakost na jugu Francuske.

Festival koji se održava u nekadašnjem dvorcu Markiza de Sada, koji je sada u vlasništvu Kardena, posvećen je pozorištu, plesu i operi.

Karden je 1946. godine počeo da radi u modnoj kući Kristijana Diora i tada je doprineo rođenju posleratnog čuvenog “novog izgleda”.

Svoju modnu kuću je otvorio krajem 1949. godine. Karden, poznat i kao izvanredni preduzetnik, svoju imperiju je proširio širom sveta.