NAJVAŽNIJI DAN ZA SVE USAMLJENE: Sutra ćete, zbog astrološkog fenomena, upoznati SRODNU DUŠU

Zaljubljeni par
Foter / Simon Daniel Photography / photo on flickr

Mlad Mesec će se ovog januara naći u sazvežđu Vodolije, a tokom 27. januarskog dana doći će do sjedinjenja Izide i Ozirisa. Ovaj izuzetno retki događaj označava početak važne faze razvoja naše duše i odnosa sa našom srodnom dušom.

 

Foto: Izida

Izida (ženstvenost u vidu meseca) i Oziris (muškost u liku sunca) su dva asteroida koja predstavljaju antičku energiju egipatskih božanstava – blizanaca koji su bili deca božanstva Zemlje, Geba i boginje noćnog neba Nut.

Petak, 27. januar 2017. godine, označiće sučeljavanje ova dva božanstva, kao i nesvakidašnji zvezdani događaj koji je neverovatno redak. Time će otpočeti turbulentni emotivni period koji će otvoriti pogodne prilike za pronalaženje naše srodne duše i potpaliti ljubavni plamen.

Poput Izide, koja je, kako mitovi nalažu, iscelila dušu i telo svog voljenog Ozirisa, mnogi od nas su postali gnevni, frustrirani i depresivni pokušavajući da upotpune svoju, kao i dušu voljene osobe, nadajući se da će napraviti jedinstvo koje će biti besprekorno.

 

Foto:Alyssa L. Miller via Foter.com / CC BY 

Jedan od najčešćih problema u odnosu sa našom srodnom dušom je što često ne prihvatamo činjenicu da je i naša uloga da popravljamo i isceljujemo partnera, kao i to da ne želimo da se promenimo kako bismo se uklopili u određenu sliku.

Ovde uzor treba da bude Izida, koja se odrekla svega kako bi pokušala da pomognem svom voljenom, verujući u njega, kao i u beskrajnu, kosmičku ljubav.

Posmatrajući malo pomnije odnos između Izide i Ozirisa može štošta da naučimo o tome kakav odnos sa srodnom dušom mora biti.

Najčešći problem koji se javlja u odnosu sa srodnom dušom je neprestana nesigurnost da li je ta osoba zaista naša “druga polovina“, a takva osećanja vode ka ishitrenosti, frustraciji i čestim besmislenim raspravama u vezi. Veoma važno je da utvrdimo jesmo li zaista naišli na našeg “blizanca“, na energiju ljubavi koja je poput Ozirisove, ili smo, možda, greškom, naišli na nešto sličnije njegovom zlom bratu Setu, u kom slučaju smo se samo zavaravali misleći da smo pronašli svoju srodnu dušu.

Ako nismo u skladu sami sa sobom, sa našim emocijama, teško ćemo verovati drugima u našoj blizini. Negativnim mislima privlačimo ljude s kojima gradimo isto tako negativne i disfunkcionalne veze. Svaka duša na svetu ima svog “blizanca“, iako mnogi to ne prihvataju, odbacujući ceo koncept srodne duše kao nepostojeći. 

Jedan od načina da proverimo da li je neka osoba naša srodna duša jeste da obraćamo pažnju na to da li nas ta osoba inspiriše, da li u nama budi emocije i da li nas podstiče da dostignemo bolju verziju sebe, pa tako i našeg međusobnog odnosa. Takođe, ta osoba će u nama probuditi jak osećaj povezanosti, osećaj da smo dotičnu znali već godinama (ili iz prethodnog života), a te osećaje produbljivaće česta poklapanja u razmišljanju, deža vi, ili osećaj sudbinske povezanosti. 

Tokom mladog Meseca, Izida nas tera da verujemo svojim instinktima, podstiče nas da prihvatimo energiju našeg partnera i uskladimo se sa njom – kako bismo znali da li je u pitanju naša srodna duša.

Izida nas podseća da je naša uloga na ovom svetu da delimo i primamo ljubav, da dostignemo savršenu harmoniju duše i uma i povezanost sa svime što nas okružuje. Mnogo pre no što sretnemo našu srodnu dušu u stanju smo da anticipiramo njen dolazak, njenu energiju, pa čak i da komuniciramo sa njom na nekom višem nivou, deleći emocije uprkos vremenskoj i prostornoj distanci.

 

Kada do samog susreta dođe, najčešće osećamo kako se neobuzdane jing i jang energije upliću u naše emocije, osećamo promenu u našem ponašanju koja je potkrepljena emocijama koje naprosto kuljaju iz nas. Zato nas ovaj Mesec poziva na pronalaženje ljubavi, a potom i naše srodne duše.

Tek sa potpunom spoznajom naših želja, ideala i suštinskih potreba – iste ćemo pronaći u našem partneru i sa njima se uklopiti. Do tada, možemo samo biti zbunjeni i time privlačiti negativnu energiju Seta, a taj put nas vodi dalje od duševnog mira i ova stranputica odvešće nas sve dalje i dalje od srodne duše.

Plamen koji u nama razbukti srodna duša ne može se porediti ni sa jednim drugim. To je specifičan osećaj, ples koji može biti niz smotanih koraka i grešaka, ali i savršen tok uz ritam i tonove muzike koja odjekuje do naših srca i odzvanja kroz naše kosti, kroz celo telo. Tada ćemo naučiti vrednu lekciju magije, misterije i opčinjenosti koja se zove ljubav.