Najvažniji koraci u organizaciji koncerta

Želite da organizujete svoj prvi koncert ali ne znate odakle da krenete i šta vam je sve potrebno da biste u tome uspeli?

Koncert
pixabay.com

Ukoliko imate svoju oformljenu ekipu s kojom želite da krenete da nastupate, potrebno je da ispratite nekoliko jako bitnih koraka koji će vas dovesti uz koje ćete uspeti da ostvarite tu svoju želju. Kako se ne biste sami mučili i tražili ono što vam je potrebno, mi smo umesto vas izdvojili sve ono što mislimo da je najbitnije.

Ukoliko želite da saznate koji su koraci najbitniji za organizaciju vašeg koncerta, pročitajte naš tekst do kraja.

#1 Okupi svoju ekipu – zajedno organizujte sve što je potrebno

Nezavisno od toga da li želite da napravite veliki ili mali koncert, biće vam potrebna pomoć oko organizacije celokupnog događaja.

Takođe, biće vam potreban tim koji će organizovati sve pre samog koncerta, zatim za koordinaciju na ulazu, snimatelje, fotografe, ali i nabavka video nadzor sistema treba da bude njihov posao. Isti tim može da vas pokriva dok vi budete bilina bini ili dok budete u bekstejdžu s umetnicima.

Ukoliko ne želite da unajmite neku od organizacionih agencija, potrebno je da se obratite članovima porodice, prijateljima, bendu i slično i od njih zatražite pomoć u vezi sa planiranjem i sprovođenjem plana u delo.

#2 Pronađite savršenu lokaciju – mesto mora da zadovoljava svaki kriterijum

Zašto je izbor lokacije toliko bitan?

Voma je bitno da lokacija koncerta koji se organizuje bude što bliže ciljnoj grupi benda, kako bi obožavatelji mogli da dođu u što većem broju. Takođe, s obzirom na činjenicu da će mnogi konzumirati alkohol, bitno je da se koncert održi u blizini dostupnih prevoznih sredstava poput autobusa, tramvaja i slično.

Vredi proveriti i kakva je opremljenost lokacije i da li poseduje opremu koju možete koristiti. Ovo je, pre svega, važno zbog budžeta. Ukoliko ne biste imali na rapsolaganju oređenu opremu, morali biste da iznajmljujete i dodatno plaćate korišćenje.

Ako imate tu mogućnost, izaberite onu lokaciju koja vam pruža opremu u okviru cene koju plaćate. Oprema koja će vam u ovom slučaju značiti jeste: bina, razglas, mikrofoni, kao i ton majstor.

Obratite pažnju i na stil lokacije. Veoma je važno da pogodite mesto na koje svakako dolze fanovi žanra benda čiji se koncert organizuje.

#3 Fotografi – kačite one najbolje na svoje društvene mreže

Posedovanje zanimljivih fotki s ovakvih dešavanja, posebno kada je u pitanju vaš prvi koncert, može dosta da vam pomogne u tome da nadalje pronalazite nove klijente, te ugovarate nove svirke.

Upravo iz tih razloga biste mogli da se posvetite tome da pronađete neke dobre fotografe, koji će vam odraditi profi fotke koje možete kačiti na društvene mreže i time dočarati sjajnu atmosferu onima koji nisu mogli da prisustvuju događaju.

Kada jednom pronađete fotografe koji rade dobar posao, možete ih angažovati za svaki naredni događaj i time osigurati sebi kolekciju savršenih fotografija koje vam mogu služiti kao kreativan način da promovišete svoj brend.

#4 Određivanje cene ulaznica – u skladu sa nekoliko stavki

U skladu s onim šta nudite i rashodima koji vas čekaju, kao i dogovorom s vlasnicima prostora koji iznajmljujete, razmislite o ceni karte koju biste mogli da formirate za održavanje vašeg događaja.

Cenu karata možete odrediti i shodno vašoj proceni u vezi sa količinom novca koju mislite da su obožavatelji vaše muzike spremni da izdvoje za takvu vrstu događaja. Pored toga, možete se raspitati i kod svojih kolega koji se bave istim ili sličnim poslom kao vi, te iz njihovog saveta izvući zaključak i konačno odlučiti.

#5 Morate znati kako da napravite atmosferu – muzika kao terapija

Najbitnija stvar za uspešan nastup definitivno jeste vaša i sposobnost vaše ekipe da napravite savršenu atmosferu. Vaši obožavatelji će sve vreme biti toliko fokusirani na vas i na vaš performans da će im i izgled prostora i izgled bine, kao i ostale stvari na koje ste prethodno potrošili mnogo vremena da sredite biti apsolutno sporedne.

Zato uvežbajte dobro nastup sa svojim timom i ostavite savršen utisak na svoje obožavatelje koji su došli da vas podrže i sjajno se provedu. Tako ćete biti sigurni da će se oni uvek rado vratiti na neki od vaših narednih nastupa i da će eventualno sa sobom povesti i svojoe prijatelje, te članove porodice, što bi samo dovelo do povećanja broja onih koji vas vole.

Ovo je bio spisak najbitnijih koraka u organizaciji jednog koncerta, posebno onog prvog u životu. Nadamo se da vam se tekst svideo i da ste iz njega uspeli da iznesete mnoge korisne informacije koje će vam pomoći u daljoj organizaciji plana.

Zapamtite, dobar nastup predstavlja sjajnu terapiju muzikom, te pokažite svojim slušaocima koji su to načini na koje muzika leči i oplemenjuje. Omogućite im da se kući vrate u što boljem raspoloženju!

Želimo vam srećnu organizaciju, najbolji provod i nadasve uspešan koncert!