NAJVEĆA BRITANSKA PROSLAVA U GODINI: Megan u javnosti prvi put nakon POROĐAJA, Kejt IZDOMINIRALA (FOTO)

Danas se u Londonu održava jedna od najvažnijih i najvećih svečanosti - Pozdrav bojama (Trooping the Colour), a reč je o tradiciji koja potiče još iz 17. veka. U centru pažnje su pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta, koji šire zastave i ističu svoje pukovske boje.

BETA

Od 1748. godine, istovremeno kada se održava Pozdrav bojama, zvanično se obeležava i rođendan britanskog vladara, u današanjem slučaju, kraljice Elizabete, iako je njen pravi rođendan 21. aprila.

Ovaju događaj još se naziva i parada za kraljičin rođendan, tradicionalno je uživo prenosi BBC, građani se okupljaju kako bi što bolje videli paradu u kojoj učestvuje 1.400 vojnika, 400 muzičara i 200 konja, a birtanska kraljevska porodica u kompletnom sastavu izlazi na balkon palate kako bi posmatrali ceremoniju.

Među prvima su došli Kejt Midlton i princ Vilijam, koji su u Bakingemsku palatu oldtajmerom u vlasništvu kraljevske porodice, osmotrivši trg na kojem se održava svečanost.

Ovim povodom se i Megan Markl prvi put nakon porođaja pojavila u javnosti, ako izuzmemo predstavljanje princa Arčija, kojeg je rodila pre mesec dana.

BETA

Vojvotkinja od Saseksa, koja se pojavila u teget kombinaciji od glave do pete, provezla se kočijom u pratnji supruga u uniformi, a pridružile su im se vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton i vojvotkinja od Kornvola Kamila Parker.

Kamila, supruga princa Čarlsa, odlučila se za rezedo odeću sa elegantnim belim detaljima, uz koju je ponela raskošni beli šešir i ogrlicu od nekoliko redova bisera i skupocenim kamenjem na sredini.

Sa druge strane, Kejt je za ovu priliku odabrala pastelno žutu kombinaciju, nijansu koja je potpuni hit ovog proleća, uz diskretni krstić oko vrata i biserne viseće minđuše.

BETA

Inače, običaj je da se toga dana dame iz kraljevske porodice voze isključivo kočijom, sa bar jednim muškim pratiocem.

Takođe, nikada se ne izostavlja spektakl na nebu za koji je zaduženo britansko vazduhoplovstvo, a Pozdrav bojama je jedini zvanični događaj koji kraljica Elizabeta nikada ne propušta.

S najvećim nestrpljenjem očekuje se zajednički izlazak na balkon, kada ćemo imati priliku da na jednom mestu uz kraljicu, prinčeve Filipa, Endrjua, Vilijama i Harija, zatim vojvotkinje Kejt, Megan i Kamile, vidimo i kraljevske mališane koji svaki put oduševe javnost!

Na balkonu bi, osim princa Džordža i princeze Šarlot, trebalo da se pojavi i najmlađi princ Luis, kojem će ovo biti prvo svečano i zvanično pojavljivanje u javnosti.