NAJVEĆI BUNTOVNIK HOLIVUDA: Radi intervjue sa kriminalcima, a sada SNIMA FILM O UBIJENOM NOVINARU (VIDEO)

Američki glumac Šon Pen boravi danas u Istanbulu gde radi na snimaju dokumentarnog filma o novinaru Džamalu Kašogiju koji je 2. oktobra ubijen u saudijskom konzulatu u tom turskom gradu.

Šon Pen
Beta

Turska agencija Anadolija prenela je da je Pen, glumac sa dva Oskara, bio ispred saudijskog konzulata gde je njegova ekipa snimala.
Mediji su preneli video snimak na kojem se vidi Pen u crnom odelu kako razgovara sa kamermanom ispred ograde turske policije koja sprečava pristup konzulatu.

Kašogi je u tom diplomatskom predstavništvu Saudijske Arabije ubijen 2. oktobra kada je otišao po dokumenta potrebna za venčanje s turskom državljankom.
To ubistvo je izazvalo negodovanje medjunarodne zajednice i pokvarilo sliku Saudijske Arabije iako je princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman demantovao da je umešan.
Pen (58) je poznat po zauzimanju stavova o politici i američkom društvu uopšte, ali i po inicijativama koje druge zemlje smatraju spornim.
Glumac je izazvao kritiku 2015. godine kada je s jednom glumicom napravio intervju s meksičkim narko dilerom Hoakinom Gusmanom poznatom kao El Čapo dok je kriminalac bio u bekstvu.
Pen je osvojio dva Oskara za uloge u filmovima “Mistična reka” i ” Milk”.