Napravili ste grešku sa bojom kose? UKLONITE FARBU pomoću vitamina C

kosa
Pixabay.com

Ofarbali ste kosu u novu boju, ali vam se rezultat baš i ne sviđa? Boja je ispala previše tamna ili vam je standardna boja vaše kose jednostavno dosadila? Mi imamo rešenje, a nije blajhanje – skinite neželjenu farbu sa kose pomoću vitamina C.

 

Pre nego se obratite frizeru i zamolite blajhanje i farbanje u novu nijansu obavezno isprobajte ovaj tretman vitaminom C, koji vam ne može uništiti kosu.

Potreban materijal:

– Nekoliko tableta vitamina C od 500 mg
– Kvalitetan šampon za kosu
– Kapa za tuširanje ili obična kesa

Za početak izmrvite tablete vitamina C da dobijete prah i sipajte ga u malu posudicu. Tableticama zatim dodajte popriličnu koičinu šampona, malo više nego što obično koristite za pranje da biste kosu mogli lepo obložiti.

Sve dobro promešajte i uverite se da nema većih komadića vitamina C ili grudvica.

Smesu nanesite na vlažnu kosu po celoj dužini. Masirajte prstima kosu pet minuta da biste bili sigurni kako je svaka dlaka premazana ovom smesom.

Kad ste utrljali šampon, kosu uvijte i stavite na glavu kapu za tuširanje ili plastičnu kesicu pa ostavite sve da deluje oko 45 minuta. Preko ramena za svaki slučaj stavite i neki stari peškir jer postoji mogućnost da će boja kapati kako se bude skidala sa kose.

Nakon 45 minuta sklonite kapu, dobro isperite kosu i nanesite regenerator. Ovaj tretman funkcioniše kad je u pitanju trajna boja ili kolor šampon i sjajan je način da uklonite farbu ako želite promenu boje ili jednostavno želite svetliju nijansu.

Isto tako, treba da znate da ovaj tretman ne deluje na prirodnu boju i neće posvetliti vašu prirodni nijansu, a sam rezultat zavisi od kvaliteta vaše kose i količine vitamina C koju koristite.