Napravite domaći SPREJ PROTIV KOMARACA i ove napasti vam više neće dosađivati (RECEPT)

Žena
Pixabay.com

Ukoliko neprestano boravite u prirodi gde ima dosta komaraca, ponavljajte postupak na svaka dva sata i bićete mirni.

 

Sa visokim temperaturama obavezno nam stižu i dosadni komarci, a najviše ih ima pored vode – tom omiljenom mestu za letnji odmor!

Ali, ako se dobro informišete o tome šta možete da učinite kako ovi insekti ne bi leteli na vas, i ako pripremite odličan domaći preparat, problem će biti rešen.

Naime, komarci vole tamne i jarke boje, pa ako želite da ih odbijete, nosite svetlu i pastelnu garderobu. Takođe, privlačni su im ljudi koji se bave sportom, jer je njihovo telo toplije i više se znoji, a njih privlače upravo jedinjenja koja se luče kroz kapljice znoja. Zato vežbanje u prirodi kraj vode i nije tako sjajna ideja.

Stajaće vode su njihovo omiljeno stanište, obožavaju i kućne ljubimce, ali ono što nikako ne vole svakako sumirišljava eterična ulja.

Zato pripremite domaći sprej po sledećem receptu i bićete zaštićeni od sitnih napasti tokom celog letovanja!

U bocu sa raspršivačem sipajte 10-15 ml omiljenog eteričnog ulja (poželjna je lavanda, ruzmarin i čajevac), a ostatak napunite alkoholom. Dobro promućkajte i naprskajte na odeću.

Ukoliko boravite u prirodi gde ima dosta komaraca, ponavljajte postupak na svaka dva sata i bićete mirni.

Ulje čiste lavande možete da koristite i samo – nanesite ga na kožu iza uha, ispod vrata, iza kolena i laktova – tamo gde se mirisi najduže zadržavaju.