Napravite KARBONARA ŠPAGETE kao iz najboljeg restorana

Karbonara makarone
Pixabay.com

Iznenadite ukućane ovom ukusnom pastom.

 

Omiljene karbonara špagete biće još lepše ako im dodate malo avokada. Ovaj čudan, ali fantastičan spoj ukusa će vas oduševiti.

Sastojci za 2 osobe:

1 avokado
1 žumance
100 ml kisele pavlake
1 čen belog luka
½ limuna
100 g izrendanog parmezana
3 kriške slanine
250 g špageta
1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

1. Napravite smesu u blenderu od avokada, žumanceta, belog luka i limunovog soka. Polako dodajte kiselu pavlaku dok ne dobijete ravnomernu smesu.

2. Kriške slanine izrežite na manje komade, pa ispržite u tiganju dok se ne otopi sva masnoća. Stavite sa strane.

3. U loncu skuvajte špagete prema uputstvu sa pakovanja. Iscedite vodu, pa preko špageta prelijte maslinovo ulje, sos na bazi avokada, slaninu i izrendani parmezan.

4. Sve dobro promešajte da se sjedine svi sastojci. Pobiberite i posolite po potrebi.