Nema osobe koja na spomen pomfrita prvo neće pomisliti na onaj iz Meka.
Cenimo da ste i vi među njima!
Mnogi kažu da ga nije zdravo jesti u ogromnim količinama i vrlo često, ali da li je dovoljeno ukoliko takav sliačn krompir sami pripremite kod kuće.
Poseban ukus i miris su nezamenljivi, pa je zato pravo vreme da ih pustite u svoje domove.
Omiljeni krompir pripremate kao i svaki drugi: oljuštite ga i iseckate kao za pomfrit (na trakice). Da ne biste dodavali šećer koji u Mekdonaldsu koriste, dovoljno je da u činiju sa vodom sipate kukuruzni sirup i zajedno promešate. Zatim, ubacite iseckane krompiriće u tu vodu i ostavite ih da odstoje 30 minuta. Nakon toga ga dobro osušite ubrusima ili čistom krpom.
U dobro zagrejano ulje od kikirikija ubacite krompiriće i pržite ga SAMO 90 sekundi. Zatim pažljivo izvadite pomfrit i ocedite ga od ulje. Međutim, to nije sve. Ostavite tako krompiriće da odstoje 10-ak minuta, a u vrelo ulje dodajte goveđi loj.
Vratite krompiriće u vrelo ulje i pržite ih dok ne porumene.
Uživajte u ”domaćem pomfritu iz Meka” i PRIJATNO!