Napravite osvežavajuću poslasticu: Jagode u medenom kremu (RECEPT)

Ljubitelji jagoda će biti očarani ovim specifičnim ukusom!

 

Potrebni sastojci:

– 80 ml vode
– 75 g šećera
– pola kašičice sušene lavande
– pola kašičice želatina
– 1 kašika vode
– 60 g meda
– 2 kašike kukuruznog skroba
– prstohvat soli
– 3 žumanca
– 240 ml mleka (2% mm)
– 160 ml grčkog jogurta
– 300 g seckanih jagoda

Priprema:

– Vodu, šećer i list lavande stavite da proključa. Neka se kuva oko minut, povremeno mešajte dok se šećer ne otopi. Sklonite sa ringle i neka odstoji desetak minuta.

Procedite i ostavite da se ohladi.

– U maloj posudi poprskajte jednu kašiku vode želatinom. Neka odstoji 1 minut. Za to vreme, pomešajte med, kukuruzni skrob, so i žumanca i mutite dok se dobro ne sjedini.

– Zagrejte mleko na srednjoj temperaturi. Ne dozvolite da proključa: kada se pojave balončići po ivici šerpe, sklonite i dodajte smesi sa jajima, neprekidno muteći. Izručite smesu nazad u šerpu i kuvajte oko dva minuta neprekidno mešajući, dok se ne pojave balončići i masa ne postane gusta.

– Sklonite sa vatre, dodajte želatin i dobro izmešajte. Neka se ohladi oko 20 minuta, a zatim dodajte jogurt. Sipajte u činije za služenje, odozgo pospite jagodama i ohladite minimum dva sata.

Prijatno!