NASMEJAO, ALI I ZABRINUO FANOVE: Bekam objavio video kako se ŠMINKA, međutim svi su primetili i OVO (VIDEO)

I posle mnogo vremena, ovom poremećaju se nije posvećivalo toliko pažnje jer je bio deo privatnog života slavnog fudbalera.

printscreen

Proslavljeni fudbaler Dejvid Bekam pokazao je kako izgleda deo svakodnevne rutine šminkanja njegove supruge Viktorije.

On je objavio snimak na kom se vidi kako lice tretira četkicom, a ako će neko reći da 48-godišnjak izgleda umorno, pored starosti popularnog „Beksa“ postoji još jedno objašnjenje.

Bekam je pre 17 godina prvi put priznao da ima mentalni problem poznat opsesivno-kompulzivni poremećaj.

„Imam taj poremećaj gde sve mora da mi bude u pravoj liniji ili u parovima. Staviću svoje konzerve soka u frižider i ako ima jedna previše, staviću je negde drugde. Ako odem u hotelsku sobu, pre nego što mogu da se opustim, moraću da pomerim pamflete i knjige i stavim ih u fioku“, rekao je Bekam svojevremeno.

Njegova supruga Viktorija je dodala da Dejvid i ona imaju tri frižidera i da je u jednom hrana, u drugom salate i u trećem pića i u onom gde su pića, sve mora da bude simetrično.

Taj poremećaj ga ometa i u toku noći, pa tada radi stvari mimo očiju porodice – čisti porodični dom.

„Tako dobro čistim ali nisam siguran da to moja žena toliko ceni… Kada svi legnu u krevet, ja tada hodam okolo, čistim, nameštam svetla, pazim da je sve uredno. Mrzim kad siđem ujutru a tamo još uvek stoje šolje, tanjiri… Sređujem i otopljeni vosak na svećama, čistim staklo oko nje. Znam, čudno zvuči“, rekao je Bekam, a otkriveno je u njegovom Netfliks dokumentarcu pre nekoliko nedelja.

Opsesivno-kompulsivni poremećaj (OCD) spada u grupu anksioznih poremećaja, a karakterističan je po pojavi radnji koje se ponavljaju ritualno. Ljudi koji pate od ovog poremećaja svesni su da su njihovi postupci iracionalni, zbog čega ih i doživljavaju neprijatnim, ali ne mogu da ih spreče.