Nastavlja da poziva na blud: Plakat pevačicinog parfema seksualno sugestivan

Promotivni plakat parfema pevačice Rijane 'Rogue' ne treba da bude izlagan u blizini dece jer je 'seksualno sugestivan', ocenilo je britansko regulatorno telo za reklame.

Pevačica sa Barbadosa fotografisana je iz profila kako sedi na podu s podignutim nogama na džinovsku bocu parfema i skrštenih ruku na grudima. Nosi samo donji veš i cipele s visokim potpeticama. Na slici se mogu videti njene tetovaže na grudima, na levoj ruci i na desnom zglobu noge.

– Smatramo da fotografija nije otvoreno seksualna, ali smo procenili da je Rijanina poza s podignutim nogama provokativna – navodi se u saopštenju britanskog nadzornog organa (ASA).

– Iz tih razloga i činjenice da pevačica izgleda kao da je skroz naga, osim visokih potpetica, zaključili smo da je reklama seksualno sugestivna i da treba da ima ograničeno mesto oglašavanja, daleko od očiju dece – dodaje se u saopštenju.

Rijana je u nedelju uveče dobila priznanje u Njujorku kao modna ikona godine, zbog svog ukusa za oblačenje i smelosti. Ona se na ceremoniji pojavila praktično skroz naga, nosila je samo mrežastu haljinu sa šljokicama.