Nastavlja se potraga za najvećom muzičkom zvezdom regiona! Uvodnu reč u drugoj epizodi imali su takmičari koji su svojim inspirativim porukama izneli svoje stavove: „Ljudi često razmišljaju o svom pozivu! Nisu sigurni šta žele od života. To nije moja priča!“. „Ja znam da imam ono nešto što me čini posebnim. Zato tražim priliku da se dokažem! Ovo je moja prilika, ovo je moje vreme! Ovo je „X FAKTOR!“ – rekli su takmičari i nova epizoda popularnog šou programa je počela.

 

Nakon kratkog osvrta na prvu epizodu koja je donela mnogo uzbuđenja, voditelji Aleksandar i Antonija gledaoce uvode u drugu emisiju i sve ono što nas očekuje. Novi takmičari će se na još jednom audicionom danu predstaviti sudijama „X Faktora“ i brojnoj publici u studiju, a samo oni najbolji proći će u sledeću fazu takmičenja.

Prva takmičarka je Katarina Nina Simić i dolazi iz Maldenovca. Nina ima dvadest godina i završava školu za babice-akušera, ali priznaje da više voli pevanje. Nakon što je ova šarmantna devojka podelila sa gledaocima iskustvo sa svog radnog mesta kada je jednu pacijentkinju opustila svojim pevušenjem u porođajnoj sali, Nina je izašla na scenu. Predstavila se energičnom pesmom The Weather Girls “It’s Raining Men”.

Žiri je bio oduševljen njenom interpretacijom, posebno Massimo koji je rekao: “Ne smeš zanemariti kada te dotakne univerzum, ti si izuzetan talenat! Drugačije si otpevala pesmu od originala, fantastično!”

Nakon što su Željko i Tonči uputili takmičarki komplimente, muški članovi žirija požurili su da glasaju. Aleksandra je poželela da I ona nešto kaže, pa je Željko reagovao i šarmantno rekao svojoj koleginici: “Izvini, mi stvrno nismo džentlmeni ovoga puta, izvini molim te.” Izvinjenje su uputili I druga dva člana žirija. Aleksandra je prihvatila šalu: “U redu je, potpuno razumem da  vas je omađijala. Divno Nina! Nisi ni jednom ustuknula ili se uplašila, a to je X factor! ”

Sa četiti DA takmičarka je prošla u drugi krug takmičenja.

 

Tamnoputi mladić Džonatan Lumbila dolazi iz Konga I želi da postane zvezda “X Faktora”.

Džonatan ima dvadeset I jednu godinu, studira u Beogradu I voli da sluša Šaka Polumentu. Na audiciju su ga prijavile prijateljice, a kada je žiri poželeo da sa njim priča na engleskom, ovaj samouveren momak je rekao da mogu slobodno pričati na domaćem jeziku, što je publika propratila gromoglasnim aplauzom.

 

Na pitanje Massima da li mu nedostaje dom, ovaj neobičan takmičar je šarmantno rekao: “Ne još uvek, ovde dobro uživam!” Džonatan se, potom, predstavio pesmom iz svog rodnog grada, a zanimljiv nastup podržali su  njegovi drugari koji su se sa afričkim instumentima u rukama popeli na binu I tako doneli u “X Faktor” pravi duh Afrike! Nakon što su Željko, Aleksandra I Tonči dali pozitivne ocene, Massimo je ostao dosledan sebi I rekao NE. Sa tri DA I jednim Ne Džonatan nastavlja takmičenje.

Amel Ćurić je pobednik bosanskog talent takmičenja koji se prikazivao pre desetak godina.

Ovaj talentovani tridesetčetvorogodišnji pevač predstavio se poznatom baladom Bijelog Dugmeta “Pitaju me za tebe”. Njegova interpretacija se dopala žiriju, pa je Massimo prvi rekao: “Nadam se da će ti se dogoditi pesma koja je pisana baš za tebe! Jedino to fali!” Aleksandra je prokomentarisala da je Amel pesmom ispričao priču punu strasti, nežnosti, tuge, ljubavi. Željko je samo kratko rekao: “Mislim da smo upravo dobili jednog finalistu!”  I sa četiri DA ovaj kandidat nastavlja takmičenje.

“Infinitas” (beskraj) je sledeća grupa koja nastupa. Ovu vokalnu grupu čine dva brata I tri sestre koji nam dolaze iz Zagreba, a kako smo saznali još jedan brat ih bodri u publici.

Sudijama “X Faktora” su se predstavili pesmom Jessie J “Price tag”, a na kraju nastupa na binu je došla I čitava pratnja: roditelji I prijatelji, pa je ova srećna porodica ostavila pozitivan utisak na sudije. “Iskoristili ste tišinu pred nastup, samo ste stali i nastavili. I tišina je muzika! Vi ste izvrsni!” – rekao je Massimo. Sa četiri DA “Infinitas” ide dalje.

 

Poslednja takmičarka za večeras je sedamnaestogodišnja Iva Ćurić iz Đakova.

Ova tinejdžerka puna života obožava muziku, svira gitaru I u slobodno vreme snima cover klipove koje potom postavlja na you tube.

Nakon što se predstavila autentičnom obradom I zanimljivim spojem dve pesme grupe “Elitni Odredi”, usledili su komentari sudija koji su sve vreme Ivinog nastupa istinski uživali.

 

“Mogli bismo te slušati satima! Donela si potpuno novu dimenziju ovih pesama!” – rekao je Tonči, dok je Aleksandra dodala da je Iva podseća na Noru Džouns I da ima sjajan glas! Massimo je izneo svoje mišljenje: “Vokalno si izuzetno interesantna!”, dok je Željko dodao: “Potpuno sam zadovoljan! Uživao sam!”. Sa četiti DA, bez dvoumljenja Iva ide u sledeću fazu takmičenja.