Naterajte bilo koga DA SE ZALJUBI U VAS uz pomoć ovih 11 čudnih trikova

ljubav
Pixabay.com

Vaši hormoni, interesovanja i vaspitanje umnogome određuju u koga ćete se zaljubiti i ko će se zaljubiti u vas. Kako vaš partner igra važnu ulogu u vašem dugoročnom zdravlju, sreći pa čak i izgledima za uspešnu karijeru, naučnici su kroz psihološke razloge pokušali da objasne kako dvoje ljudi klikne.

 

1. Ako ste zaista, zaista slični

Decenije istraživanja su pokazale da kliše poput ‘suprotnosti se privlače uopšte’ nije istinit. “Partneri koji imaju slična interesovanja i osobine će se mnogo lakše složiti o zajedničkom životu i zato su bolji partneri i bolje razumeju jedno drugo”, pokazuje jedno istraživanje

2. Ako ličite na njihovog oca/majku

Jedno istraživanje je došlo do zaključka da ljude privlače osobe koje imaju istu boju kose i očiju kao njihov roditelj suprotnog pola, kao i koji istih godina koliko su oni imali kada su dobili dete. “Otkrili smo da žene čiji su ih roditelji dobili kasnije (preko 30.) manje traže mlađe partnere od žena sa mlađim roditeljima. Što se muškaraca tiče, oni u ženama traže godine svoje majke, a ne oca, ali samo u ozbiljnim vezama”, navodi se u istraživanju.

3. Ako mirišete kako treba

Studija sprovedena u Kaliforiji pokazuje da žene u ovulaciji obožavaju miris nošene muške majice zbog visokog nivoa testosterona. To je povezano sa još jednim otkrićem da žene, takođe u ovulaciji, preferiraju muškarce sa jakom vilicom.

Zaboravite na LUDE POZE: Ova 3 NEOBIČNA POTEZA garantuju SEKS IZ SNOVA

4. Ako su vam ruke i telo otvoreni

Govor tela je ponekad važniji od reči. Kada su vam ruke gurnute u džepove i ramena pognuta napred, to šalje signal da niste zainteresovani. Ali ako razgovarate sa raširenim rukama dok stojite ispravljeno, to jasno pokazuje da ste slobodni.

5. Ako dva minuta gledate jedno drugo u oči

Na Univerzitetu u Masačusetsu je spovedeno istraživenje koje je zahtevalo od 72 studenta da se podele u parove i dva minuta gledaju jedno drugo u oči. Kasnije se priznali da su u tim trenucima osetili strast i privlačnost prema drugoj osobi. To sugeriše da su dugi kontakti pogledom važni za zbližavanje sa nekim i čak raplamsavaju varnice prema nekome kog niste prethodno ni upoznali.

 
6. Ako imate psa

U jednom eksperimentu na Univerzitetu u Mičigenu, žene su čitale krate priče o muškarcima. Kada god bi u tektu naišle na osobu koja je vlasnik kućnog ljubimca, one su ga ocenile višim ocenama u pogledu privlačnosti za duge veze. Razlog tome je što su ljubimci znak da ste brižna osoba koja ima nameru da se skrasi i obaveže. To vas, takođe, čini i smirenijim, pristupačnijim i srećnijim.

7. Ako ste manje ili podjednako privlačni

U istraživanju iz 1996. godine svaki učesnik je ocenjen prema fizičkom izgledu i nasumice određen da izađe na sastanak sa drugim učesnikom. Zatim su zamoljeni da ocene koliko su zadovoljni izlaskom. Oni koji su ocenjeni kao privlačni su bili grublji u svojim kritikama, čak i ako im je partner bio podjednako privlačan. Što je neko privlačniji i zgodniji, veći su izgledi da će biti nezadovoljniji. Ali to važi samo za veoma privlačne osobe. Ostali imaju šasne da pronađu podjednako privlačne partnere.

8. Ako ubrizgate Botoks

Jedna studija sprovedena u Evropi je želela da otkrije da li na osnovu godina na licu i privlačnosti, Botoks zaista pomaže ženama pri izboru partnera. Žene koje su prošle kroz tretman injekcijama su delovale znatno mlađe te su takođe ocenjene kao privlačnije i zdravije.

Muškarci OVO NE ZNAJU, a POLUDELI BI kada bi saznali o čemu FANTAZIRAJU njihove partnerke

9. Ako svirate neki instrument

Istraživači iz Francuske su došli do zaključka da je sviranje nekog instrumenta povezano sa željom sa se upustimo u seksualnu vezu sa tom osobom. U eksperimentu spovedenom na ulici, muškarac sa koferom za gitaru i muškarac sa sportskom torbom u ruci su zamolili mlade žene za broj telefona. Mnogo više žena je dalo broj muškarcu za koga su pretpostavile da svira giratu.

10. Ako nosite crvenu boju

Žene koje nose crvenu boju su uspešnije u pronalaženju partnera, pokazuje istraživanje spovedeno u Slovačkoj. Ovo ima veze sa seksualnim signalima koje šaljete, jer žene svakako nose ovu boju kako bi privukle muškarce.

11. Ako imate bradu

Jedno istraživanje sporvedeno u Australiji je pokazalo da su ženama muškarci sa bradom od nekoliko dana privlačnija od obrijanih, onih sa gustom bradom ili tek ponekom dlakom na licu. To se povezuje sa otkrićem da što više dlaka na licu muškarac ima, to deluje muževnije ženama, naročito u plodnim danima njihovog ciklusa.