“Naučila sam da kažem izvini” Jelena Đoković otvorila dušu o trenucima kada se osećala NAJSLABIJE

Supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otkrila je da je na svom putu samorazvoja jako važno da umete da priznate grešku.

Jelena Đoković
Beta

U najnovijem blogu Jelena je otvoreno govorila o tome kako je godnama unazad radila na tome da poboljša sebe i posebno naglasila činjenicu da je naučila da kaže izvini.

– Već dugo se borim da kažem “izvinite” kada je potrebno i da prihvatim da nisam savršena. Pošto sam krenula na duhovni put unutrašnjeg rasta, počela sam da razumem koliko je važno da se izvinimo. Mnogo je unutrašnjeg rada, puno čišćenja vlastitog dvorišta. Jedan od najdubljih projekata samopoboljšanja je još uvek u toku, a jedan ću nastojati da radim do kraja života, da prihvatim da nisam savršena i da mogu da povredim ljude čak i sa najboljim namerama. Mnogo puta sam se našla u situacijama kada sam morala da se izvinim čak i kada nisam osećala da grešim i kada je moj ego uzvikivao izgovore i opravdanja za moje ponašanje – napisala je Jelena.

Priznaje da je mislila kako će izvinjenjem zapravo pokazati svoju slabost:

Bila sam nesigurna u toj ideji da budem ranjiva prema svetu. Sva ova iskustva su me navela da potražim odgovore na pitanje zašto se moramo izviniti i kako to uraditi na smislen način. U savršenom svetu ne bi bilo potrebe za izvinjenjem. Ali pošto ne živimo u savršenom svetu, izvinjenja su veoma potrebna. Nisam bila svesna korena mog “problema” dok nisam imala veoma duboku meditaciju sa svojim duhovnim učiteljem – zaključila je.