Orašasti plodovi, hleb, maslac, zrele banane samo su neke od namirnica koje mogu da se čuvaju u zamrzivaču.
Orašasti plodovi, hleb, maslac, zrele banane samo su neke od namirnica koje mogu da se čuvaju u zamrzivaču.
Ovaj spisak će vam zasigurno skratiti vreme kuvanja.
Orašasti plodovi
Zamrzivač će im pomoći da duže traju jer će hladnoća sprečiti da ulja u njima užegnu. To je dobra vest za sve koji kupuju velike količine orašastih plodova. Odvojite delove koje ćete odmah pojesti, a ostatak zamrznite, piše „Cafe.ba”.
Kuvani pirinač
Ako vam je ostalo puno pirinča od ručka, stavite ga u plastičnu posudu s poklopcem koja je otporna na hladnoću i zamrznite. Kada ponovo poželite da ga jedete, jednostavno ga zagrejte u mikrotalasnoj rerni.
Rendani sir
Kako vam se sir ne bi pokvario u frižideru zbog predugog stajanja, narendajte ga, stavite u kese za zamrzavanje i zamrznite. Kada vam zatreba, samo ga ubacite u jelo bez odmrzavanja.
Zrele banane
Ljubitelji kolača od banana sigurno znaju ovu tajnu. Zrele banane koje su po kori već dobile tamne mrlje zapravo su jako slatke i ukusne. Ako ine želite da ih jedete, možete ih smrznuti i prvom prilikom ubaciti u neki biskvit. Sjajne su i kao dodatak šejkovima jer će ih učiniti kremastijima, a s obzirom da su banane već smrznute u šejk samo stavite manje leda.
Vino
Ostalo vam je malo vina u flaši nakon večere? Ulijte ga u posudice za led i smrznite. Kada budete pravili sosove ili gulaš, jednostavno u jelo ubacite “kockicu” vina. Možete ih koristiti i kao dodatak koktelima ili sangriji.
Slanina
Možete zamrznuti parče slanine ili je možete iseckati na tanke šnite, zatim zamotati u papir za pečenje, staviti u kesicu za zamrzavanje i zamrznuti.
Maslac
Možete ga zamrznuti u njegovom originalnom pakovanju, ali ga pre toga dodatno dobro zamotajte u foliju. Smrznuti maslac možete narendati u brašno kada pravite testo.
Sveži začini
Operite sveže začine i pustite ih da se osuše. Zatim ih naseckajte na željenu veličinu, raširite na papir za pečenje kolača koji ste postavili u pleh, dobrozamotajte plastičnom folijom i ubacite u zamrzivač na nekoliko sati. Tada ih premestite u kesice za zamrzavanje i vratite u zamrzivač. Začine možete ubaciti u posudice za led, napuniti ih vodom i tako zamrznuti.
Žumanca i belanca
Nikada ne zamrzavajte cela jaja, nego obavezno odvojite žumanca i belanca. Spakujte ih u plastične posude za zamrzavanje i ubacite u zamrzivač. Pre upotrebe ostavite da se odmrznu.
Umućena slatka pavlaka
Ako vam preostane umućena slatka pavlaka, tretirajte je kao i začine. Na pleh za kolače rasporedite male “hrpice” šlaga i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Kada se zamrrznu ubacite ih u kesice za zamrzavanje i vratite u zamrzivač.