NE BACAJTE NOVAC, A NI VREME: Ovi proizvodi za negu apsolutno NIKOME NISU POTREBNI

Moramo priznati kako se često znamo uhvatiti kako stojimo ispred polica kozmetičkih prodavnica i poprilično dugo vremena testiramo razne beauty proizvode. Svakim danom svedočimo novim i itekako privlačnim proizvodima koji svojim izgledom i mirisima jednostavno zovu na isprobavanje, a upravo je to razlog zašto u naše korpe stavljamo proizvode koji nam zapravo uopše nisu niti potrebni.

Sminka
Pixabay.com

Da je bjuti svet postao prepun zamki u koje redovno upadamo poprilično je jasna stvar, a u prilog tome ide i činjenica da danas na tržištu možemo pronaći toliko raznovrsnih proizvoda i to za apsolutno svaki deo našeg tela. No, iako je redovna i kvalitetna nega nešto što u potpunosti podržavamo, postoje oni proizvodi koje je možda bolje preskočiti te tako uložiti svoj novac u druge proizvode koji će zaista poslužiti svojoj svrsi.

Sprej za lice

Na tržištu možete pronaći razne sprejeve koji obećavaju dugu hidratantnost vaše kože, no vrlo brzo nakon njihovog korišćenja biste mogli ostati pomalo razočarani. Budući da vlaga iz kože isparava zajedno sa vodom koju takvi proizvodi sadrže, ne da vaša koža neće biti dodatno hidratirana, nego ćete je samo još više osušiti. Takođe ovakvi proizvodi često dolaze s raznim mirisnim komponentama koje znaju dodatno iritirati kožu lica, stoga je bolje držati se odgovarajuće hidratantne kreme.

Pixabay

Kreme za vrat

Iako je reč o koži koja je vrlo tanka i nežna, pa kao takva i među prvima odaje naše godine, nema nikakve potrebe za kupovinom kreme koja će biti isključivo za ovo područje. Neupitno je da svome vratu morate pružati redovnu hidrataciju, no nju vam mogu pružiti i dnevne kreme za lice koje redovno koristite. Svakako vodite računa da dnevnu kremu nanesete na vrat odozdo prema gore, laganim pokretima kako bi lepo hidratizovali kožu.

“Peel off” maske za lice 

Sigurno ste do sada pogledali barem jedan video na društvenim mrežama u kojem je glavnu ulogu vodila upravo ova maska za lice. Iako je njihovo skidanje poprilično zabavno i usudili bi se reći uzbudljivo, najčešće nakon skidanja izostane onaj očekivani rezultat, a to je da na njoj ugledamo uklonjene apsolutno sve mitesere i prištiće. Od ovakvih maski možete očekivati lagano zatezanje kože i njen svežiji izgled, ali ne i u potpunosti očišćeno lice.

Maramice za upijanje masnoća s lica

Tokom dana poprilično je veliki izazov održati besprekoran izgled kože bez neželjenog sjaja i razmazivanja make up-a, no tom problemu definitivno neće doskočiti maramice za upijanje masnoća s lica. Reč je o proizvodu koji vas može privući svojim pakovanjem, ali se zapravo ne razlikuje od običnih maramica, pa ako želite postići da se vaša koža manje sjaji i tako stvara masniji utisak, obratite pažnju na make up proizvode koje koristite te odaberite one koji ne sadrže ulja.

Pena za depiliranje namenjena ženama

Iako na tržištu postoje razni proizvodi za depilaciju, pene za brijanje su i dalje mnogima broj jedan. Tako ste sigurno primetili kako možete kupiti muške i ženske proizvode za brijanje, čiji je sadržaj gotovo identičan. Jedina razlika je u dizajnu ambalaže i njihovim mirisima, ali i u ceni. Kako su pene za brijanje namenjene muškarcima znatno jeftinije od onih koje su namenjene ženama, uvek možete odabrati onu jeftiniju varijantu, ako vam naravno miris ne igra važnu ulogu.