NE BACAJTE NOVAC NA SKUPE DETERDŽENTE: Ovo je najbolji način da očistite kuhinjske aparate

Nije potrebno trošiti mnogo novca na hemikalije za čišćenje domaćinstva kada se u našoj kuhinji kriju sredstava koja aparatima mogu efikasno vratiti sjaj.

Pixabay.com

Evo najboljih saveta za čišćenje požutelih kućnih aparata:

– Isključite uređaj iz struje, sklonite sve sa njega, ako je moguće pomerite ga od zida.

– Potrebno je uređaj, pre procesa izbeljivanja, obrisati od prašine. To možete uraditi praškom ili vlažnom krpom, a potrudite se da obrišete sve delove prašine kako bi ste videli na kojim mestima ima najviše žutila.

– Uzmite pumpicu u koju ste prethodno sipali sirće, može razblaženo u razmeri 1:10, ili čisto, ako mislite da je kućni aparat previše žut.

– Poprskajte pumpicom ceo uređaj, osim delova koji idu u struju, ili onaj deo gde tečnost može ući u unutrašnjost aparata.

– Uzmite čist sunđer i prebrišite uređaj, možete koristiti i zelenu, hrapaviju stranu.

– Ostavite da deluje 30 minuta, zatim vlažnim sunđerom obrišite uređaj i odmah osušite pamučnom krpom.

– Ukoliko niste zadovoljni postignutim rezultatima, postupak možete ponoviti odmah, s tim što morate ostaviti da deluje duže, ili razmisliti o alternativi, a to je da umesto sirćeta koristite limun, isečen na pola, kojim ćete premazati ceo uređaj.

– Uvek isključite uređaj iz struje i pomerite na neko svetlije mesto da biste bolje videli.

– Takođe, nikad ne prskajte na delove koji dolaze u dodir sa strujom (iza frižidera ili bilo kakvi otvori na aparatu kroz koje tečnost može ući i oštetiti elektroniku).