NE BACAJTE PARE: Eliminišite kod kuće celulit tretmanom sa plastičnom folijom

Celulit
Pixabay.com

Iako vam nestanak celulita garantuje najbolje promena životnih navika, ishrane i fizička aktivnost, stvari se mogu značajno popraviti i anticelulitnim tretmanima i to plastičnom folijom.

 

Poprilično su popularni jer daju dobre rezultate ne samo u uklanjanju celulita nego i u topljenju masnih naslaga. Ne morate da idete u posebne salone na ove tretmane. Možete ih i lako uraditi sami kod kuće. Donosimo uputstva i recepte.

Važne smernice

Mnoge žene su uspele da “istope” koji centimetar sa određenih delova tela ovim omotima – struk, kukovi, bedra i sl. U salonima koriste posebne omote i folije, ali obično prvo telo premažu specijalnim kremama i losionima.

Vi to možete uraditi na sličan način kod kuće uz pomoć plastične folije i posebnih mešavina sa grejpom ili, recimo, medom.

Trebate ipak paziti da delove tela tretirate ravnomerno, da foliju ne zatežete prejako. Ipak, ako niste fizički aktivni, ako se hranite nezdravo (brza hrana, šećeri, gazirani sokovi) i ne radite pilinge s vremena na vreme efekat ovih tretmana će biti kartkotrajan. Istina jeste da ćete smanjiti obim uz pomoć omota, ali postoji mogućnost da će se ti izgubljeni cantimetri vratiti jednostavno unosom vode i hrane. Ipak, trebate imati na umu da to ne znači da treba da se bacite na rigorozne tretmane – korišćenje omota i sudržavanje od vode i hrane, jer ćete vremenom samo pogoršati stanje.

REŠITE SE STRIJA sa ovim prirodnim preparatom (RECEPT)

Ipak, ne može se poreći da su efektni, a najbolje je da ih radite ako ste se prebacili istovremeno i na zdravu ishranu i vežbate najmanje 2 puta nedeljno.

Ovim omotima hranite kožu, poboljšavate cirkulaciju smanjujete nakupljanje vode u telu i lagano se rešavate “narandžine kore”.

Neke žene su prijavile da su izgubile čak 3 cm u struku samo nakon jednog tretmana. Naravno, ne preterujte i ne gledajte na ove tretmane kao jedini način za uklanjanje celulita i masnih naslaga, jer dugoročno nećete dobiti željeni rezultat.

Priprema tela

Pre samog tretmana potrebno je da pripremite kožu. Posebnim rukavicama za piling ili četkanjem pripremite se za anticelulitni tretman. Masirajte kožu da uklonite mrtve ćelije i dubinski je očistite. U tretmanima koje ćemo navesti potrebno je da naneste prirodnu masku, da je utrljate u kožu, omotate lagano plastičnom folijom, pa se opustite pod ćebetom 30 do 45 minuta, pre nego sve skinete i operete pod mlazom vode.

Med

Pomešajte 5 kašičica meda sa sveže isceđenim sokom iz pola limuna i 2 kašike morske soli. Nanesite, utrljajte smesu na područje zahvaćeno celulitom, omotajte plastičnom folijom i sačekajte 20 minuta. Posle skinite foliju i saperite mešavinu sa tela mlakom vodom.

Grejp

Pomešajte kukuruzno ulje sa sokom grejpa (sveže isceđenim) i dodajte 2 kašičice sušene majčine dušice. Nanesite ovu mešavinu na celulitnu kožu i dobro umasirajte. Umotajte plastičnom folijom i lezite i opustite se pod ćebetom 30 minuta. Posle skinite foliju i operite telo samo mlakom vodom.