NE BACAJTE PARE NA SKUPU KOZMETIKU! Napravite same PRIRODNE MASKE za manje od 100 dinara

Kozmetičarka vam predstavlja pet prirodnih maski, koje će zameniti skupe tretmane i rešiti vas bora za manje od sto dinara! Nećete verovati koliko se brzo prave i koliko su efikasne.

Pixabay.com

Ukoliko nemate vremena da idete kod kozmetičarke možete sami uraditi jednostavan piling za čišćenje lica!

Piling od belanca

Jaje Jaja
Pixabay.com

Sastojci: Jedno belance, dve kašike kukuruznog brašna.

Priprema: Umutite belance i 2 kašike kukuruznog brašna. Kad je smesa kompaktna nanesite na lice i ostavite da deluje 15 – tak minuta posle čega isperete lice toplom vodom da biste uklonili piling, a zatim hladnom vodom koja će vam osvežiti lice i povratiti mu sjaj. Inače sve maske se skidaju po istom principu topla- hladna voda.

Maska od meda

pixabay.com

Sastojci: Belance, dve kašike meda.

Priprema: Masku protiv bora napravićete i ako umutite jedano belance sa dve kašike prirodnog meda. Masku posle nanošenja na lice ostavite da deluje 20-tak minuta i isperete prvo toplom pa hladnom vodom. Da naglasimo da i ova kao i sve maske za zatezanje kože ne treba da se nanose prečesto na lice.

Maska od krompira

krompir
pixabay.com

Sastojci: Jedan krompir

Priprema: Možda niste znali ali i krompir vam može pomoći u borbi protiv bora. Oljuštite, operete i izrendate jedan krompir na najsitnijoj strani. Dobijenu smesu bez ikakvih dodataka i začina nanesete na lice i ostavite 20-tak minuta, a potom isperete vodom.

Ovakva prirodna maska, jednostavna za pravljenje, vratiće vašoj koži vlagu, sadrži vitamine E i C tako da sprečava nastanak bora i prevremeno starenje lica.

Maska od limuna

Limun
Pixabay.com

Sastojci: Jedan limun

Priprema: Limun zateže kožu a pomaže i u borbi protiv bora. Limun se može koristiti na razne načine kao maska za lice, i svaki od tih načina je jednostavan i brz a veoma delotvoran. Iscedite jedan kolut limuna i njim premažite celo lice pazeći da ne dođe u dodir sa očima jer limun nagriza pa će biti veoma neprijatan osećaj.

Ostavite da odstoji par minuta, da se limun osuši a koža zategne pa isperite toplom vodom. Ako nemate vremena postoji i brži način primene. Limun možete takođe iscediti u posudu sa malo vode i sa tom smesom prati lice ujutru i uveče.

Maska od kivija i meda

Pixabay.com

Sastojci: Jedan kivi, kašičica meda

Priprema: Kivi je još jedan prirodni proizvod protiv bora. Kivi se oljušti i izgniječi ili viljuškom ili mikserom, isciedite sok koji je kivi ispustio i dodajte u kivi kašičicu prirodnog meda.

Masku ostavite da deluje 20-tak minuta a potom isperite. Kivi je bogat vitaminom C, čak i više nego limun, stoga podstiče regeneraciju kože, ublažava bore i stvara elastičnost kože. Osobe iznad 25 godina treba da nanose ovu masku jednom nedeljno na lice.