Postoji još puno odličnih načina na koje možete da iskoristite ono što vam posle ispijanja popularnog napitka ostane u šolji.

Malo je onih koji u kući nemaju tursku kafu. Pored toga što je ovo jedan od omiljenijih napitaka u našoj zemlji, kafa ima više različitih primena. Tačnije, soc koji ostane posle ispajanja kafe može vam i tekako koristiti.

Odličan je za piling kože

Talog kafe izuzetno je delotvoran zbog fine zrnaste teksture kafe, a možete ga primenjivati i na licu. Možete dodati i kašičicu meda u talog.

Eliminiše podočnjake i podbulost

Utapkajte malo taloga na podočnjake i ostavite da odstoji. Kofein u talogu će učiniti da izgledate budnije i svežije. Najdelotvornije kreme za zonu oko očiju su upravo one s kofeinom (kofein povećava protok krvi i tako smanjuje natečenost).

Uklanja neprijatan miris iz patika

Stavite malo taloga u najlonsku foliju i ostavite u patikama neko vreme. Pokupiće sve neprijatne mirise iz njih.

Uklanja neprijatne mirise u kuhinji

Prosušite talog kafe zatim ga stavite u neku činijicu, pa u frižider ili zamrzivač – to će vam neutralizirati neprijatne mirise.

Kao hrana za biljke

Imate li biljke poput azaleje, hortenzije ili kamelije koje preferiraju kisela tla, bitće vam zahvalne ako ih “počastite” ostacima vaše jutarnje šolje kafe.

Sredstvo za čišćenje

S obzirom da je abrazivna, kafa je odlična za čišćenje masnih i prljavih površina. Koristite je samu ili u kombinaciji s malo deterdžentom za posuđe.

 loading...