NE MOŽETE UMAĆI GENETICI: Koliko god se trudili, u vašim tridesetim godinama, OVA stvar je NEIZBEŽNA

Koliko god da neki beže od toga, kažu da se žene pretvaraju u svoje majke, a muškarci u očeve u određenim godinama.

majka i ćerka
PIXABAY.COM

Sudeći prema novom istraživanju, žene počinju da se pretvaraju u svoje majke otprilike u 33. godini života, dok muškarci “postaju” kao svoji očevi u 34.

Žene polako počinju da usvajaju ponašanje svoje majke u prvih nekoliko godina nakon rođenja prvog deteta, pokazala je studija sprovedena u Velikoj Britaniji.

Više od polovine ispitanih žena kaže da prestaju da se “bune” protiv svojih majki u ranim tridesetim godinama i tada počinju sve više da liče na njih.

Znaci da žene sve više počinju da liče na svoje majke je to što počinju da gledjau iste serije i filmove, bave se istim hobijima, govore poput svojih majki.

S druge strane, muškarci usvajaju političke stavove svojih očeva, ali i neke druge navike, pokazalo je istraživanje u kojem je učestvovalo oko 2.000 muškaraca i žena.

Svi se pretvaramo u svoje roditelje u nekom trenutku života, a to je nešto što treba proslaviti. Roditeljstvo je glavni okidač, ali i životni faktori su veoma važni“, rekao je dr Džulijan De Silva koji je sproveo istraživanje.

Kada je reč o fizičkom izgledu, učesnici kažu da počinju da se osećaju više poput svojih roditelja kada počnu više i da lične na njih.

To je neizbežan deo starenja, ali i proces koji mnogi ljudi žele da odlažu što je duže moguće“, istakao je De Silva.