NE ODUSTAJE! Donald Tramp povukao potez o kom bruji ceo svet

Tim bivšeg predsednika Donalda Trampa u tišini je lansirao novu platformu kao alternativu velikim socijalnim mrežama.

printscreen

Platforma pod nazivom GETTR ima za cilj “borbu protiv kulture otkazivanja, promovisanje zdravog razuma, odbranu slobode govora, izazivanje monopola na društvenim mrežama i stvaranje istinskog tržišta ideja”, prenosi Politiko.

Projekat vodi bivši Trampov portparol Džejson Miler, a GETTR je opisao kao platformu sličnu Tviteru.

Politiko navodi da Trampova uključenost u projekat nije jasna, kao ni da li će on otvoriti nalog na GETTR-u i koristiti ga, mada njegova bliskost sa Milerom sugeriše da je to možda najnoviji pokušaj da se vrati na društvene mreže.

Bivši predsednik SAD je tražio alternativne načine da stupi u kontakt sa svojom bazom na mreži nakon što je isključen sa Tvitera suspendovan sa Fejsbuka.

Njegov prethodni napor da se angažuje na mreži pokretanjem profesionalnog bloga brzo se završio.

GETTR je jedan od projekata najvišeg profila u većem ekosistemu pro Trampovih tehnoloških i platformi društvenih medija koji su procvetali na desnom političkom spektru, uglavnom podstaknut osećajem da velike tehnološke kompanije pokušavaju da tiho spreče konzervativnu i pro Trampovu ideologiju od širenja na mreži.

Poslednjih meseci široko se izveštavalo da je Trampov tim tražio platformu na kojoj će ponovo uspostaviti svoje prisustvo, bilo direktnom kupovinom kompanije i rebrendiranjem u svoju ekskluzivnu platformu, ili partnerski.

Platforma GETTR već je predstavljena u prodavnicama aplikacija “Epla” i “Gugla”.