Kako ne biste pravile iste greške kao ove dame, služite se sledećim pravilima...

 

1. Uštedećete više novca ako uklanjate šminku uljem od semenki grejpfruta, umesto kupovine običnih maramica.

2. Čak ako imate dobru kožu, ranije počnite da koristite liniju za negu lica.

3. Ostavite svoje obrve i imajte u vidu da se oblik u modi menja na svakih osam godina. Koristite šminku kako biste postigli željenu punoću.

4. Krema za sunčanje i hidratantna krema! Takođe ne koristite prejaku šminku, već se okrenite prirodnom izgledu.

5. Crni ajlajner nije uvek dobitak.

6. Koristite hidratantnu kremu za lice sa SPF zaštitinim faktorom. Uvek dobro hidrirajte lice pre nego što nanesete šminku.

7. Izaberite pravu boju pudera umesto što pokušavate da postignete tamniji ten. Linije se uvek vide.

8. Puder i korektor aplcirajte na lice samo onda kada su vam stvarno potrebni, poput važnog događaja, ili za prekrivanje sitnih nepravilnosti. Ovi proizvodi zatvaraju pore, što može da pogrša stanje vaše kože.

9. Nikada ne prekrivajte podočnjake stavljanjem korektora na sredinu donjeg dela trepavica. Izgledaće veoma neprirodno i učiniće da vaše oči izgledaju stinije. Umesto toga fokusirajte se na posvetljivanje, i to tako što ćete upotrebiti korektor na tamnije delove, odnosno unutrašnji i spoljašnji ugao oka.

 

10. Smanjite upotrebu gelova i sprejeva za kosu. Imajte u vidu da slepljeni pramenovi, kao i mokri izgled, zapravo ne predstavljaju više poželjan izgled.

11. Najbolji period za tretman lica je nedelja pre menstrualnog ciklusa. Takođe, ne nosite u isto vreme braon senku sa šljokicama i ruž slične nijanse.

12. Nemojte se previse oslanjati na trenutne trendove u lepoti. Šminka, kosa, moda treba da bude posebna, i da se odnosi na lični stil.

13. Ne dirajte i ne cedite svoje bubuljice, jer ćete stvoriti ožiljke. Hidrirajte lice svakog dana, i obavezno koristite kremu za sunčanje. Konzumirajte više vode.

14. Ako želite da popunite svoje obrve, poslužite se senkom koja je slična prirodnoj boji dlake.

15. Obratite pažnju na sastojke u vašim proizvodima, odnosno ne trujte svoju kožu.