NE OSTAVLJAJU GA NA MIRU: Đokovićeva majka progovorila o TORTURI koju prolazi Nole (FOTO)

Jasno i glasno!

twitter printscreen/@sunriseon7

Majka najboljeg srpskog i svetskog tenisera Novaka Đokovića, Dijana, dala je intervju za emisiju “Sanrajs” australijskog “Kanala 7” o temi svih tema svetskog sporta ovih dana – maltretmanu Australije nad vlasnikom 20. Grend slem titula.

Australijance je naročito interesovalo da li je Novak imao predstavu da je zaražen korona virusom, u danima kada je izlazio napolje i šetao se među ljudima u Srbiji.

On to nije znao, jer čim je saznao da je pozitivan izolovao se. Zaista ne mogu više reći na tu temu, možda je najbolje da pitate njega – rekla je Dijana Đoković u video razgovoru za “Kanal 7”.

Federalne vlasti Australije su, navodi se u tekstu istog portala, dovele u pitanje neslaganje u Noletovoj dokumentaciji o putovanju u Melburn. U formularu, piše dalje autor priče koja je “zapalila svet”, Đoković je naveo da nije putovao 14 dana pre dolaska u Australiju 6. januara. Prvi reket sveta je bio u prestonici Srbije, na Božić, a zatim je primećen na treningu u Marbelji, u Španiji, 31. decembra i ponovo 2. januara, prema izveštajima medija.

Ne mogu da kažem (da li je ili nije putovao), jer nisam u toku – ne znam tačno celu priču – odgovorila je Dijana na svoju prethodnu izjavu.

Čitam u novinama. Nisam pričala (sa Novakom o tome). Ono što mogu da kažem je da je sudija Keli imao sedam sati da sasluša obe strane i da je onda odlučio da je Novak slobodan. Tako da je to za mene završena priča – rekla je.

Dijana Đoković je, međutim, zabrinuta jer i dalje postoji šansa da njen sin bude deportovan iz Australije i smatra da je nepravdeno što o tome sada odlučuje jedan jedini čovek – Ministar za imigracije Aleks Houk.

Čitam u medijima da postoji mogućnost da ga ipak žele deportovati. Veoma sam zabrinuta zbog toga. Svi se molimo da će ostati tamo i da će moći da igra. Nemojte ga izbaciti, on je teniser, nije političar, nije kriminalac, nije ubica – bila je reakcija Noletove majke.

Ona dalje kaže da ne razume kako jedan čovek može prelomiti situaciju oko statusa njenog sina – ostanka ili deportacije, ali i dodaje da su joj australijski zakoni nepoznanica.

Ne znam u čemu je problem ako ne želi da se vakciniše. To je njegov izbor. Ne možete ga prisiliti na nešto… Možete mu svaki dan raditi PCR test ili šta god već želite i videćete da je on zdrav, i u čemu je onda problem – istakla je Dijana Đoković u video razgovoru za “Kanal 7”.