Ne podnosite laktozu? Napravite bademovo mleko, zdravije je i VEOMA UKUSNO

Bademovo mleko je vrlo ukusno, jednostavno se pravi, a uz to je i odlična zamena za kravlje ili kozje mleko.

Predstavljamo vam recept za ovo ukusno mleko od badema, a vi ga možete zameniti bilo kojim drugim orašastim plodom.

Sastojci:

Jedna šolja celih, sirovih badema

Dve šolje vode, plus dodatna količina vode, odoka, u koju ćete potopiti bademe da prenoće

Jedna kafena kašičica meda ili javorovog sirupa, ako volite slatko

Priprema:

Ostavite bademe da prenoće potopljeni u činiji punoj vode, što više upiju, mleko će biti kremastije.

Ujutru ocedite višak, a bademe isperite pod mlazom hladne vode. Stavite ih u blender, dodajte dve šolje vode i na najvećoj brzini blendujte neka tri minuta, sve dok ne dobijete ujednačenu teksturu.

Kada završite sa tim, smesu procedite kroz gazu, a ukoliko želite da ga zasladite, dodajte kašičicu meda ili javorovog sirupa.

Ovo mleko može da stoji dva dana ukoliko ga čuvate u dobro zatvorenoj staklenoj posudi.