NE POKUŠAVAJTE OVU METODU SAMI: Uz plamen sveće protiv rascvetanih krajeva (Video)

Brazilske manekenke već godinama unazad plene modnim pistama kako svojim stasom, tako lepom i negovanom kosom. Kao obični posmatrači pitamo se kako im to polazi za rukom, a jedna od Viktorijinih anđela vam odgovara na to pitanje.

Zgodna Barbara Fialho se kune u tretma za negu kose, poznat kao velaterapija. Ovom metodom se pod plamen sveće spaljuju rascvetali krajevi. Iako deluje lako ovaj tretman bi trebalo da radite samo kod frizera, koji uviju kosu i na specifičan način spaljuju kajeve koje vire. Oni kažu da plamen sagori ispucale krajeve do zdrave kose, što omogućava hranljivim materima da pravilno prolaze kroz kosu. Na taj način kosa se hrani i izgleda sjajnije i mekše.

Iz Brazila potiče i veoma rasprostranjeno i delotvorno keratinsko ispravljanje kose, mnoge manekenke ne pribegavaju takvom načinu nege kose.

– Kada bih je ispravljala ne bih više imala kosu. To su veoma jaki tretmani koji mi ne prijaju i nisu zdravi – kaže Barbara i dodaje da su i njene koleginice Aleasndra Ambrosio i Izabeli Fontana fanovi metode spaljivanja kose.

Ovaj način nege kose je veoma popularan u Brazilu, a ne sumnjamo da će se proširiti na ceo svet. Velaterapijom se lakše oslobađa folikul dlake, pa se sistemskim šišanjem lakše primi pakovanje za kosu i upiju svi hranljivi sastojci.

Pogledajte kako to frizeri rade i nikako ne pokušavajte sami kod kuće:loading...