Ne postoji lakši i efikasniji način da JEDNIM POTEZOM postignete elegantan izgled SVAKOG PROSTORA

Ne postoji lakši, brži i efikasniji način da jednom vrste rasvete postignete elegantan, savršen dizajn uz ogromnu količinu svetlosti kao što to obezbeđuju LED paneli. Bilo da se postavljaju u kućama, stanovima, stambenim jedinicama ili poslovnim prostorima, uvek odaju takav utisak svojom ugradnjom.

Pexels.com

LED paneli dolaze u kvadratnom ili okruglom obliku, različitih su dimenzija, pa ih je lako prilagoditi veličini prostorije, a uz sve to mogu pružiti svetlost kakva vam odgovara. Postoje paneli koji emituju toplo belo svetlo, hladno belo svetlo, kao i prirodnu svetlost, što im i omogućava da budu prilagodljivi svakom prostoru, bez obzira na njegovu namenu.

Prema glavnim karakteristikama, dele se na ugradne i nadgradna. I jedni i drugi su veoma jednostavni za ugradnju i korišćenje, međutim, to nije razlog zašto su popularni i svuda se koriste, već činjenica da su ekonomski veoma isplativi.

Pored dugotrajnosti, jer rade i po nekoliko godina, troše i do deset puta manje električne energije u odnosu na tradicionalne načine osvetljenja, pa sve to zajedno utiče na činjenicu da ih svi ugrađuju.

Primena LED panela

Ne postoji mesto gde se ova vrsta rasvete ne može ugraditi. Najzgodniji su za spuštene plafone i staru gradnju, dok se novogradnja ne može ni zamisliti bez ugradnje LED panela. U najvećoj meri se koriste u poslovnim prostorijama, kao što su apoteke, banke, marketi, skladišta, magacini, kancelarije, a tu dolaze i stambeni objekti, posebno hodnici, garaže, podrumi, te stanovi i kuće. Najbolji su izbor za sve one prostorije koje nemaju prirodno osvetljenje ili ga imaju u maloj količini.

Jednostavna konstrukcija

Dok se kod tradicionalne rasvete naviklo na komplikovaniju konstrukciju sa mnogo žica, fasunga, LED paneli poseduju suštinski dva dela. Prvi koji se pričvršćuje za podlogu, bilo da je to plafon ili zid i drugi koji je fleksibilan i na kojem se nalaze LED trake ili diode koje emituju svetlost. Sve se lako povezuje difuzerom koji ravnomerno raspoređuje svetlost.

Sam okvir panela je tu da spreči „curenje“ svetla, a kada dođe do prestanka rada, ne postoje pucanja, lomljenja, već jednostavno panel prestaje da emituje svetlost ili je emituje u sve slabijem obliku, što je i znak da ga je potrebno promeniti. Činjenica je da prilikom zamene nećete moći da se setite kada je postavljen, jer njihov radni vek je jako dug, pa statistički prosek govori da je to između dve i tri godine.

Veoma je bitno pomenuti da LED paneli imaju sistem hlađenja, tako da se nikada ne zagrevaju, kao što je to bio ranije slučaj sa klasičnim sijalicama, niti emituju ikakve toksične materije, pa su uz sve prethodno rečeno i ovo razlozi zašto su stekli ogromnu popularnost.

Vrste LED panela

Postoji više vrsta LED panela, u najvećoj meri se oni razlikuju prema obliku, kvadratnom i okruglom i prema dimenzijama. Zato su i prilagodljivi i svuda mogu doći u obzir, od skladišta i ogromnih magacina, pa sve do stanova i malih prostorija u kućama.

Uz pomoć njih možete osvetliti prostor, napraviti zanimljiv raspored osvetljenja duž plafona, posebno kada su spušteni plafoni u pitanju, pa samim kombinacijama i korišćenju nema kraja.