Za ljubav i hemiju nema jednostavnih formula i rešenja, ali postoje znakovi koji pokazuju da je neko stvoren za vas.

1. Zanima ih vaša rutina

Svi imamo tendenciju da veze previše komplikujemo, a stvarnost je vrlo jednostavna: kome se svidite, njega će zanimati. Ne govorimo samo o stvarima o vama poput vaših interesovanja, koju muziku slušate ili koje vam je najdraže jelo. Osobe koje su prave za vas želeće da saznaju i detalje iz vašeg života pa čak i svakodnevnu rutinu. Bitno je da se vidi zanimacija za deliće vašeg dana.

 2. Trude se shvatiti vašu perspektivu

Rasprave su sastavni deo svake veze pa čak i rasprave o npr. filmu ili pesmi. Postoji li veći osećaj nemoći nego kada nekome objašnjavate svoje argumente, ali on jednostavno “ne čuje” ? Prava osoba će pokušati da shvati stvari iz vaše perspektive pa čak i ako to nije nužno njegovo mišljenje.

3. Želi da provodi vreme sa vama

Pri tome ne mislimo na povremene kafe, već na stvaranje pravih uspomena. Kada partner pokaže inicijativu da vas odvede negde, da proživite nešto posebno zajedno ili vam priušti nezaboravno iskustvo onda mu zasigurno puno značite.

4. Podrška vam je

Svi se ponekad nađemo na prekretnicama kada nismo sigurni šta treba učiniti. Znati da se možete osloniti na nekoga ključno je u zdravoj vezi. Podrška u dilemi ili motivacija pred veliki korak znak je da vaš partner istinski brine o vama.

5. Ne traži da “pazite” na njega

Jedna stvar je obraćati pažnju na partnerovu sreću, a druga je ponašati se kao mama. Iza prave osobe nećete stalno pospremati niti paziti na njegov raspored i podsećati ga na obveze. Ako tražite pravu osobu za vas, životnog partnera, onda tražite stabilnu osobu koja se može brinuti prvenstveno o sebi,
piše RTL.loading...